Takové byly následky dopravní nehody, k níž došlo v Senohrabech na Praze-východ.  Čtyřiatřicetiletá žena za volantem felicie tam náhle vyjela na chodník – a oba chodce srazila. Po nehodě se odmítla podrobit dechová zkoušce i lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve. Všechny okolnosti nehody zůstávají v šetření policie.

Nehoda tramvaje. Ilustrační foto.
Tramvaje bourají v Praze skoro čtyřikrát denně. Častými viníky jsou řidiči aut

Policie odvolala pátrání po dívce potřebující inzulinVelmi naléhavé pátrání po dívce z dětského domova na Kolínsku odvolali v pondělí ráno policisté. Patnáctiletou slečnu, která společně se 13letou školačkou zmizela z toalet během sobotní návštěvy koupaliště v Poděbradech, hledali v režimu „dítě v ohrožení" – jde totiž o diabetičku, která si musí třikrát denně píchat inzulin. Najít se ji podařilo v noci na pondělí v Praze.

Policie
Hledaná dívka nutně potřebuje inzulin

Za hodně krvavou hádku soud vyměřil osm let vězeníNa osm let za mříže poslal v pondělí Městský soud v Praze 60letého bezdomovce Miroslava Hlaváče. Verdikt není pravomocný, je možné se odvolat. Za krvavým incidentem, který se odehrál – zřejmě kvůli sporu o peníze – loni 4. září u útočiště osob bez přístřeší na Rohanském ostrově, tak soud ještě neudělal definitivní tečku. Během rozepře se známým, který byl ještě podstatně opilejší než on, se Hlaváč, jenž pak nadýchal přes dvě promile, chopil mohutného nože ze své sbírky rozmanitých kudel. O generaci mladšímu protivníkovi útočil na krk a uťal mu články dvou prstů na ruce zvednuté k obraně. V jednací síni toho pak litoval a omlouval se. Za pokus o vraždu mu hrozil trest odnětí svobody v sazbě od 10 do 18 let – soud však vyhověl návrhu státního zastupitelství a rozhodl o mimořádném snížení výměry trestu.