Kvůli psovi blokujícímu dveře byli do Cimburkovy ulice přivoláni strážníci. Ti zkoušeli spáče probudit slovy, posléze i křikem – snahy to ale byly marné. Ležící muž nereagoval, připomněl ve čtvrtek Rudolf Rubeš z centrály městské policie. S tím, že za téhle situace byla na místě obava: je muž zdravotně v pořádku?

Třebaže pes stále dával najevo svou nevoli, jeden člen hlídky se pokusil k ležícímu mladíkovi přiblížit. Na ověřování jeho zdravotního stavu ale nedošlo. Hafan neprojevil ani náznak úcty k uniformě a zakousl se do služební boty.

„Strážník rychle zareagoval tak, aby psovi nezpůsobil zranění – a přitom se dostal z jeho sevření," přiblížil Rubeš vývoj událostí. Pak už si hlídka přizvala na pomoc kolegy z odchytové služby.

Bez přítomnosti psa byla situace podstatně příznivější. Rychle se podařilo ověřit, že dotyčnému opravdu nic není – pouze usnul pod vlivem alkoholu. Upito měl ale tak, že ani po probuzení nebyl schopen se strážníky věc projednat. Událost posouzená jako přestupek se tak bude řešit ve správním řízení.