„Šestiletá dívenka přebíhala krátce po osmnácté hodině přechod pro chodce u tramvajové zastávky Ocelářská. Ve chvíli, kdy jí řidič v levém jízdním pruhu dal přednost, druhý řidič z pravého jízdního pruhu nedobrzdil a dívka narazila do levého boku vozidla. Starší bratr jí přispěchal na pomoc, vzal jí do náruče a odnesl na chodník. Spolujezdkyně a řidič vystoupili z vozidla, dali bratrovi pětisetkorunovou bankovku a z místa nehody odjeli. Dívka skončila se zraněným kotníkem v nemocnici, kam jí převezla záchranná služba," popsala policejní mluvčí Hana Jeřábková.

V souvislosti s touto dopravní nehodou pátrají policisté z oddělení dopravních nehod po neznámém řidiči stříbrného vozidla Volkswagen, s největší pravděpodobností typu Polo nebo Golf. Policisté podezřívají muže vietnamské národnosti z trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti. V případě dopadení a odsouzení mu hrozí až tři roky vězení.

"Jakékoli informace vedoucí ke zjištění totožnosti neznámého řidiče přijmou policisté na lince 158 nebo na kterékoli služebně Policie ČR," doplnila Jeřábková.