Žena středního věku, kterou nečekaný náraz smetl přes zábradlí do chladné řeky, může mluvit o velkém štěstí. Hasiči ji vylovili až v úrovni nemocnice Na Františku. A poskytováním pomoci začali ještě na lodi – a pacientku pak předali záchranářům. Zdravotníci ji pak oživili přímo na náplavce.

Podle svědků však nebyla sama, koho auto srazilo do Vltavy. Hasiči včetně potápěčů, policisté i příslušníci dalších složek integrovaného záchranného systému dlouhé hodiny pročesávali řeku mezi Mánesovým a Hlávkovým mostem. Pomáhal i policejní vrtulník s termovizí. Dvě hodiny po nehodě byl ale odvolán, jelikož bylo jasné, že naděje na nalezení živého člověka je nulová.

Policisté povolali další potápěče a posily, které prohledávaly břehy. Neúspěšně. Půl hodiny před půlnocí byla akce přerušena a párání po těle možné oběti pokračuje ve středu. Opět za účasti potápěčů.

Přímo na mostě ošetřovali záchranáři tři zraněné: řidiče vozu, jeho spolujezdkyni středního věku a jednoho z chodců, jenž vyvázl s lehkým zraněním. Zraněný řidič leží v nemocnici a policisté ho teprve nudou vyslýchat. Podle dostupných informací jel od Klárova – a na mostě náhle přejel do protisměru.

Následky nehody pocítili také ostatní řidiči a rovněž lidé cestující hromadnou dopravou. Policie v noci Mánesův most zcela uzavřela. V kritickém úseku, kde se odehrávalo pátrání, se zastavily i lodě.