Řeč je o břevnovské zastávce U Kaštanu. Třebaže přes 1300 obyvatel podepsalo petici a za jejich aktivitu se postavila starostka a zprvu to vypadalo, že i i zastupitelé, na poslední chvíli část z nich překvapivě otočila a neschválila potřebného 1,5 milionu korun na modernizaci - a tím pádem i zachování - zastávky.

Břevnovští se ale s tímto závěrem nespokojili. V pátek 20. června zastupitelé rozhodli, že 1,5 milionu korun na zastávku neuvolní. 
A hned první pracovní den nato - v pondělí 23. června - už místní hlásili, že mají potřebnou sumu přislíbenou z vlastních zdrojů.

Na tahu je teď dopravní podnik, který zachování zastávky touto částkou podmínil - zda to dopadne logicky, tedy že když budou peníze, zastávka na místě zůstane, bychom se měli dovědět snad v úterý. V pondělí se nám reakci vedení dopravního podniku získat nepodařilo - šéf je prý teď na dovolené. Zareagovat by však měl promptně, protože zachování stanice podmínil termínem 28. června, do kdy chce mít příslib, že zdroje jsou.

Obyvatelé se teď, aspoň podle mě, naprosto po právu ptají, proč se o plánech zrušit zastávku - a místo ní postavit novou vedle obchodního domu a soukromé polikliniky, což vyvolává další otázky - dovídají takto na poslední chvíli. Dopravní podnik rekonstrukci úseku o délce necelých 2,7 milionu korun vyčíslil na 163 milionů korun. U takto velké investice by více veřejné diskuse neškodilo. Zvlášť když se pak 1,5 milionu korun na dodatečnou změnu ukáže být fatální problém.