Coffee HouseDo této malé, ale o to milejší kavárny, se chodím probudit, odpočívat i pracovat. Kromě vlastní výborné kávy mají vždy moc milou obsluhu a pohádkovou zahrádku, která je jako vytržená z jiného světa. Mimo to je Coffee Source jedna z nejlepších pražíren kávy v Praze.

Moje místa Ondřeje Holby, Coffee Source, Praha, 2.5.2017Zdroj: Deník / Cvrčková Klára

VyšehradPro mě je pohled z hradeb nejkrásnější pražskou vyhlídkou. Klidnou atmosféru Vyšehradu v Praze předčí máloco, a to i přesto, kolik tam během pěkných dní bývá lidí. Kdykoliv jsem unavený, dobiji tam energii. A když mám melancholickou náladu, chodívám na vyšehradský hřbitov navštívit Zuzanu Navarovou a spoustu dalších úžasných lidí, se kterými se už nebudu mít možnost nikdy setkat.

Ilustrační fotky Vyšehradu k oblíbeným místům, Praha 19.5.2017Zdroj: Deník / Cvrčková Klára

CirqueonCentrum pro nový cirkus v Nuslích. Tam trávím většinu svého času. Je to místo pro trénování, setkávání se s lidmi i pro tvorbu představení. Pro kohokoliv, kdo má rád cirkus v jakékoli formě, je pravidelná návštěva povinností. Ať už kvůli open trainingu, nebo jednomu z mnoha zajímavých kurzů.

Cirqueon. Zdroj: Web Cirqueonu

Havlíčkovy sadyVždy mě potěší, když zrovna procházím Grébovkou, začne pršet a já se můžu jít schovat do altánku a koukat na Prahu. V Grébovce je klid, skoro vždy málo lidí a spousta pěkných míst, kam se dá na chvíli schovat.

Grébovka. Zdroj: DENÍK/ Martin Divíšek

Palác AkropolisDo Akropole chodím často a rád. Pro mě jedna z nejzajímavěji zrekonstruo-vaných budov určených pro kulturu. Kromě krásných prostor vytvořených Františkem Skálou a Davidem Vávrou a výborné dramaturgie je tu i skvělá restaurace, kavárna a bar.

Oblíbená místa Michala Ambrože - Palác Akropolis.Zdroj: Archiv VLP / Šťastný Vladimír

Marek Šindelka.
Marek Šindelka: Jaká místa mám v Praze rád