Kostel sv. Ducha a Španělské synagogaZdroj: DENÍK/ Klára Cvrčková

Kostel sv. Ducha a Španělská synagoga

Již více než 30 let bydlím na Starém Městě pražském a skoro denně tak procházím úzkou uličkou, která odděluje, ale spíše spojuje dva náboženské světy. Nikde ve světě není křesťanský kostel a synagoga tak blízko sebe. Tyto dva světy ještě více propojuje mohutný akát, který je krásný v každé roční době.

Portheimka.Zdroj: DENÍK/ Klára Cvrčková

Portheimka

Máme velké štěstí, že se nám zachovala budova, kterou slavný architekt K. I. Dientzenhofer vystavěl pro svoji rodinu, tak můžeme trochu proniknout do jeho soukromí. Barokní Portheimka má opravdu velké kouzlo, a to přenáší i na výstavy a akce, které se v ní pořádají.

Grébovka. Zdroj: DENÍK/ Martin Divíšek

Grébovka

Grébovka je můj nejoblíbenější pražský park. Nejen moje první fotografie v kočárku, mé sestry, ale i mého syna byly pořízeny právě zde. Pro děti byla samozřejmě nejatraktivnější Grotta, která za mého mládí nebyla nijak zabezpečena. Fascinovaly mě obruby chodníků tvářící se jako kořeny. V současné době je vše krásně zrekonstruováno a stojí za to si do parku udělat procházku.

Klášter sv. AnežkyZdroj: DENÍK/ Klára Cvrčková

Anežská ulice

Nejen zajímavé výstavy, ale i samotná budova kláštera sv. Anežky České mě nutí se do těchto míst vracet. Navíc je v Anežské ulici půvabná vinárnička U sv. Anežky, kam zaručeně stojí za to zajít na skleničku.

Čtěte také: Kuka a Němeček: Jaká místa máme v Praze rádi