Nábřeží Zdroj: DENÍK/ Martin Divíšek

Nábřeží

Velmi mnoho času jsem strávila na nábřeží u Rudolfina s krásným výhledem na Pražský hrad a Karlův most. Je to pro mě inspirativní místo, kam chodím, když potřebuji přemýšlet nad svou následující rolí. Věřím, že si tam před Adélou zajdu taktéž. Miluji Prahu a nikdy se mi tenhle pohled neokouká.

Jungmanova ulice. Zdroj: DENÍK/ Martin Divíšek

Jungmannka

V této ulici jsem skoro denně. Je tam mé domovské divadlo, ale zároveň v této ulici mají úplně to nejlepší jídlo od Urban, francouzské restaurace, přes vegetariánskou jídelnu, nejlepší falafel až po skvělé místo na schůzky Cafe Colore. S tímto místem mě pojí spousta zážitků s mými nejlepšími přáteli.

Prosecké skály Zdroj: DENÍK/ Martin Divíšek

Prosecké skály

Toto místo mám spojené s dětstvím. Chodili jsme s partou ze základky do podzemních katakomb, kam jsme lezli hasičskou šachtou a prožívali různá dobrodružství. Zanedlouho se tyto katakomby otevřou veřejnosti, ale to už nebude ono, ačkoliv dnes uznávám, jak moc to bylo tehdy nebezpečné. I sem se vždy budu ráda vracet.

Hany Bany. Zdroj: DENÍK/ Martin Divíšek

Studentská hospůdka Hany Bany

Tato malá hospůdka v pařížském stylu byla jen pár kroků od Pražské konzervatoře na Staroměstské. Občas jsme tam strávili více času než ve škole. Milovala jsem tam topinky za dvacku a najedl se celý stůl. Party až do rána, bohémská atmosféra a umělecké prostředí.

Stromovka. Zdroj: DENÍK/ Max Vajt

Stromovka

Sem chodím každý den se svými dvounohými miláčky a čerpám energii. Je to místo, kde je spousta hipsterů, ale já si jich nevšímám. Občas jsou ve Šlechtovce super koncerty, kam chodíme i s manželem. Stromovka je můj domov a budu se sem ráda vracet, i když už budu bydlet daleko odtud.

Čtěte také: Kristýna Kubíčková: Jaká místa mám v Praze ráda