Hybernská ulice. Ilustrační foto. Zdroj: DENÍK/ Vít Šimánek

Hybernská ulice č. p. 38

Nemůžu říct, že by tahle ulice byla kdovíjak přitažlivá na pohled, ale sídlí tu Zemědělský svaz ČR. V historické budově, kde máme s kolegy kanceláře, trávím mnoho svého času. Sousedíme s rušnými silnicemi, takže máme o hluk postaráno, což v létě není úplně ideální, ale budova je na strategickém místě v centru Prahy, mezi Masarykovým nádražím a Hlavním nádražím.

Zoo Praha. Ilustrační foto. Zdroj: Facebook Zoo Praha

Pražská ZOO

Ne nadarmo je pražská zoo čtvrtou nejlepší zoo na světě! Líbí se mi styl komunikace pracovníků zoo včetně pana ředitele Miroslava Bobka vůči veřejnosti. Zoo vzkvétá, což se zračí i v narůstajícím počtu návštěvníků a nových přírůstků, především slůňat či goril. Velmi se mi líbí expozice Dětská zoo, což je vlastně venkovský statek s dvorkem, kde se chovají klasická domácí zvířata jako slepice, králíci, kozy, ovce, ale i lamy nebo nutrie, takže i městské děti se podívají, jak to vypadá na venkově.

Letenské sady. Zdroj: DENÍK/ Dimír Šťastný

Letenské sady a Národní zemědělské muzeum

Letenské sady jsou báječné na jaře i v létě na procházky nebo na brusle. A když je žízeň, určitě mám rád zahrádku u Letenského zámečku. Posedím ve stínu stromů a je tam super výhled na Prahu. Navíc stojí na Letné Národní zemědělské muzeum, které postupně prochází rekonstrukcí a vznikají tu velmi zajímavé expozice, například muzeum plánuje otevřít novou velkou atraktivní zemědělskou expozici s interaktivní zábavou pro děti.

Marina Ristorante.Zdroj: DENÍK/ Martin Divíšek

Marina Ristorante + pražská nábřeží

S přítelkyní máme rádi pokrmy z ryb a rádi, když najdeme čas, zajdeme do restaurace Marina na Alšově nábřeží. Mají tam vynikající speciality z čerstvých ryb a mořských živočichů, a také dobré víno. Navíc je to blízko centra Prahy. Posezení je tam příjemné celoročně, ale především v létě, protože je přímo u Vltavy.

Staroměstské náměstí. Zdroj: ČTK/Dušan Veselý

Historické centrum Prahy

Asi jako většině lidí, se mi líbí historické centrum Prahy. I přes davy turistů se jedná o příjemnou procházku. Navíc zde bývají ty nejkrásnější vánoční trhy. Takže když je před Vánoci čas, jdeme s přítelkyní na Staroměstské náměstí nasát vánoční atmosféru, dát si svařené víno a trdelník a projít se krásně vyzdobenou Prahou.

Čtěte také: Zuzana Kubáňová: Jaká místa mám v Praze ráda