KofárnaMiluju dobrou kávu a nejvíce tu z Etiopie. Světlé pražení, výrazná ovocná acidita. Na mlýnku zde standardně nabízejí dva druhy kávy. Na co máte chuť, je už pak jen na vás. Je libo espresso macchiatto, latté, cappuccino, lungo…? Pokud jste milovníky kávy, tak jednoznačně sem. Ochutnat můžete také polévku dne, slané i sladké koláče, čerstvé bagety, vynikající tousty s domácím džemem a mnoho dalšího.

KofárnaZdroj: www.kofarnacafe.cz
www.kofarnacafe.cz

JazzDockJe spousta příjemných míst v Praze, kam jít za dobrou muzikou. Ale u mě vévodí místo nejblíž Vltavy, respektive na ní. Jejich program je rozmanitý, stylově pestrý a kromě zahraničních formací zde můžete slyšet vlastní projekty muzikantů z Čech, o kterých jste si mysleli, že jen doprovází vám velmi dobře známého interpreta. Nenechte se zmást, není to místo, kam chodí jen cizinci.

Jazz dock.Zdroj: DENÍK/ Martin Divíšek

Miřenka Čechová
Miřenka Čechová: Jaká místa mám v Praze ráda

Hudební divadlo KarlínJedno z nejvýznamnějších divadel vůbec, dle mého názoru. Otevřené ve stejném roce jako Národní divadlo, a to roku 1881. V roce 2002 byla tato budova zasažena velkou povodní, ale v roce 2006 opět divadlo ožilo. Já jsem do divadla nastoupila v roce 2008, a to do představení Carmen, kde se mi splnil můj velký dětský sen, totiž to, zazpívat si s Lucií Bílou. Píše se rok 2017 a my toto krásné představení stále hrajeme.

Hudební divadlo KarlínZdroj: Facebook Hudební divadlo Karlín

Kampa parkMilujeme to tady. Kousek za rohem bydlíme a tohle místo je prostě láska na první pohled. Navíc naše tříletá psí slečna Jindřiška tady dovádí každý den s ostatními pejsky. Přes léto to bývá náročné z hlediska turistů, ale chce to mít vytipované určité časy. Praha 1 zde také pořádá během roku spoustu zajímavých akcí, které zabaví nejen děti.

Park Kampa. Zdroj: DENÍK/ Dimír Šťastný

Pavla Petráková Slancová.
Pavla Petráková Slancová: Jaká místa mám v Praze ráda

Lokál U Bílé kuželky Jsem sice holka z Moravy, tak by se očekávalo, že budu mít slabost pro víno. Ale v posledních letech holduju pivu. A zvláště tomu, co mi načepují tady. Výhodou je, že to poznáte jednoduše, druhý den se vám kocovina vyhýbá obloukem. Tady je pivo zkrátka lék. Navíc už jste ochutnali párky od Krejcárků, ovarové koleno s křenem, líčka nebo zdejší tatarák? Aaaach… Kromě super umístění vedle Karlova mostu je klenotem také perfektní personál.

Lokál U Bílé kuželkyZdroj: www.lokal-ubilekuzelky.ambi.cz