Pražský hrad. Zdroj: DENÍK/ Martin Divíšek

Pražský hrad

Je to krásné místo, a to včetně Starých zámeckých schodů i Letohrádku královny Anny, soubor historie architektury od dob románských po klasicismus, kam jsme s prarodiči, rodiči i dětmi či návštěvami chodili a chodíme na procházky a za výstavami celý můj život.

VyšehradZdroj: DENÍK/ Ivan Babej

Vyšehrad

Tajemné místo, které znám z Jiráskových Starých pověstí českých a kam se v létě chodí na letní scénu, na koncerty nebo jen tak na procházky po dávných časech.

StromovkaZdroj: DENÍK/ Max Vajt

Stromovka

Nádherný park, plíce Prahy a krásně se tam dá jezdit na kole i dávat si rande celý rok. Je to navíc blízko zoo i Matějské pouti.

Strahovský klášterZdroj: DENÍK/ Martin Divíšek

Strahovský klášter s přilehlým Petřínem

Kromě procházek, výstav, rozhledny či bludiště je to procházka, za kterou lze zažít závan pohnutí víry, pohled z naší zmenšeniny Eiffelovky, výšlap přírodou i dobré jídlo na Nebozízku a projížďku lanovkou.

DOXZdroj: ČTK

Výstavní síň DOX

Tuhle výstavní síň miluji proto, že tam lze strávit v údivu celý den, poznat moderní umění, sochařství, experimenty s realitou i návštěvníky. Dobře tam vaří a k prodeji nabízejí výbornou literaturu o umění i krásné umělecké předměty. Pořadatelé výstav v Doxu mají vkus i smysl pro humor a to mě baví.

Čtěte také: Marek Holeček: Jaká místa mám rád