Spolu s jeho díly jsou k vidění i artefakty výtvarnice Dagmar Šimkové, jejíž umělecká tvorba je inspirovaná každodenní prací o opuštěná či zraněná zvířata. „Manželovu tvorbu z části tvoří i přírodovědné ilustrace. Za totality pro něj byla jedinou motivací, proč chodil na pravidelné schůze, práce v Českém svazu ochránců zvířat," řekla Deníku Daniela Pavlatová, manželka zesnulého karikaturisty.

Stěny divadelní kavárny zdobí asi třicítka výtvarných děl z rukou obou autorů. Návštěvníci nepřijdou ani o karikatury, které Wintera -Nepraktu tolik proslavily. Jako bonus si mohou prohlédnout třeba Rhinomaru či Agu nosorožčí. Nevíte, co si pod podivuhodně živočišnými jmény představit? Jsou to rozsáhlé originální tužko-kresby z dílny Dagmar Šimkové.              

„S paní Pavlatovou jsme se seznámily na jedné z mých výstav. Pak mi přinesla domů nemocného ježka a zjistila, že to i ní doma vypadá stejně, protože její manžel též sbíral lebky, vycpaná zvířata a zajímal se o antropologii. Usoudila, že jsme si vztahem k přírodě i způsobem výtvarného projevu až nápadně podobní. Dohodly jsme se, že uspořádáme výstavu," prozradila Šimková, jejíž tvorbu zásadně ovlivnil surrealismus, ale její inspirace přírodními artefakty se nedá zařadit do žádného uměleckého směru.

Expozice je zdarma přístupná v kavárně divadla U Hasičů v Římské ulici do poloviny května. Zájemci si díla mohou prohlédnout denně od sedmnácti do třiadvaceti hodin v době konání divadelního představení.