VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Vybrané recepty exkluzivně z festivalu Ryba z Čech

Festival Ryba z Čech je dalším festivalem z dílny společnosti Alakarte.cz. Právě přes její webový portál lze zjistit, ve které restauraci se festivalové menu podává a lze si ho přes portál také objednat.

15.7.2012
SDÍLEJ:
Zvětšit fotografii

Restovaný filet ze pstruha s rajčatovým krupetem.Foto: archiv

Restaurace Ambroisie (šéfkuchař David Uher)

Filet z candáta pečený s máslovou omáčkou a bramborovo-pomerančovým pyré
170 g filet z candáta, 2 růžičky brokolice, 120 g brambory, 1 pomeranč, 20 g máslo, sůl, pepř a olej

Očistíme candáta, nakrájíme na filety a osolíme. Na pánvi si rozehřejeme olej a lehce ho osmažíme z obou stran. Na candáta poklademe plátek másla a dáme na 5 minut při 180' C péct do trouby. Uvaříme brambory, které poté propasírujeme. Do brambor přimícháme máslo, mléko, sůl, pomerančovou kůru z omytého pomeranče a šťávu. Dále si připravíme brokolici, kterou vaříme cca 3 minuty v mírně osolené vodě. Jakmile je vše uvařeno můžeme servírovat.

Mozaika (šéfkuchař Jaroslav Kučera)

Rillettes z lososového pstruha s crème fraiche, podávané s opečenou bagetou
2 x losový pstruh, 300 g crème fraiche, sůl, pepř, čerstvá pažitka, bageta

Ryby vykucháme, zbavíme šupin, žáber a ploutví. Celé ryby dáme na pečící papír, lehce zevnitř osolíme a pečeme 25 minut na 180 stupňů. Poté ryby vytáhneme a necháme vystydnout. Odstraníme kůži a opatrně sundáme maso od kostí. Maso natrháme na drobná vlákna a smícháme s crème fraiche, solí, pepřem a posekanou pažitkou. Směs dáme do malých mističek, hezky zahladíme a nakonec zalijeme přepuštěným máslem (cca 1mm) a dáme do lednice. Podáváme s opečenou bagetou.

Kynutý jahodový knedlík plněný marcipánem
780 g hrubé mouky, 350 ml mléka, 2 vejce, 1 droždí, 40 g cukru, špetka soli, marcipán

Do vlažného mléka rozdrolíme droždí, přidáme špetku cukru a poprášíme moukou. Kvásek dáme na teplé místo a necháme vzejít. Poté smícháme s prosátou moukou, přidáme špetku soli a vajíčko. Těsto důkladně propracujeme a necháme kynout. Cca za hodinu těsto rozválíme. Vezmeme kostku marcipánu a nakrájíme na tenké plátky, dáme mezi potravinářskou folii a válečkem rozválíme na tenounký plátek. Každou jahodu zabalíme tímto plátkem. Zabalenými jahodami plníme těsto a tvarujeme knedlíky. Vaříme 6 minut a poté otočíme a vaříme dalších 6 minut. Po vyvdání propícháme a omastíme přepuštěným máslem.

Buena Vista Restaurant (šéfkuchař Roman Kurfiřt)

Uzené filátko ze pstruha duhového na klíčcích červené řepy
50 g uzené filé ze pstruha duhového, 5 g výhonky červené řepy, sůl, olivový olej, citrón, créme di balsamico

Na talíř položíme výhonky z červené řepy, zlehka osolíme hrubozrnou solí, zakápneme olivovým olejem. Přidáme řez uzeného filátka ze pstruha duhového, dozdobíme bylinkami a créme di balsomico.
Candát na grilu s pomerančovým rizotem a smetanovou omáčkou
130 g filet z candáta, 50 g pomeranče, 5 cl pomerančový sirup, 1 dl smetana, 60 g arborio rýže, 5g bylinky mix, 5 cl bílé víno, sůl, pepř, olivový olej
Filé z candáta osolíme, opepříme, přidáme bylinky a necháme 5 minut odpočinout. Mezitím si orestujeme rýži, přidáme sůl, bílé víno, pomeranče a necháme restovat. Ke konci přidáme smetanu. Do rendlíku dáme pomerančový sirup a smetanu toto necháme zredukovat na 1/2. Candáta grilujeme cca 3-4 minuty z každé strany.

Citrónový sorbet s ovocným coulis a čokoládou
50 g citrón, 10 g limeta, 1 bílek, 50 g jahody, 30 g čokolády, 20 g máslo

Do rendlíku nalijeme vodu, přidáme cukr citrón a limetu, vše svaříme, necháme vychladnout a ve vodní lázni pomalu vmícháváme vyšlehaný sníh z bílků. Tuto směs dáme zamrazit. Do rendlíku vložíme jahody máslo a cukr. Vše necháme pozvolna rozvařit. Po rozvaření propasírujeme přes jemný cedník. Čokoládu necháme rozpustit a pouze garnýrujeme.

Dock House (šéfkuchařka Petra Sahajdáková)

Grilovaný siven s čerstvými bylinkami a česnekem s grilovanými žlutými cuketkami a pečenými bramborami se šalotkou a čerstvým tymiánem
800 g filety sivena, sůl, 100 g máslo, 50 g česnek, čerstvý tymián, čerstvá šalvěj, hladkolistá petržel, citrón, 1 žlutá cuketa, olivový olej, 1 kg nové brambory, 150 g šalotka

Filety sivena naložíme do nasekaných čerstvých bylinek a necháme 24 hodin marinovat. Na grilovací pánvi na másle opečeme sivena společně s plátky česneku a osolíme. Cuketu nakrájíme na plátky a na sucho ji ogrilujeme. Poté ji pokapeme olivovým olejem. Smícháme neoloupané brambory nakrájené na čtvrtky, šalotku na měsíčky, nasekaný čerstvý tymián, osolíme, pokapeme olivovým olejem a dáme do pekáčku. Pečeme v troubě. Ozdobíme citrónem.

Autor: Jiří Macek, Redakce

15.7.2012 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Koncert Robbieho Williamse, Letňany, 19.8.2017
8

Showman Robbie Williams zaměstnal manželku, tatínka i snoubence

Robbie Williams.

Pař jako Rus, zpívá Robbie Williams v novince, kterou přiveze i do Prahy

AUTOMIX.CZ

Vybíráme ojeté SUV do 300 tisíc. Jaké koupit? A jakým se radši vyhnout?

Sportovně užitková vozidla vládnou světu a to nejen mezi novými auty, ale jejich obliba výrazně roste i mezi ojetinami. Pojďme se tedy podívat na to, jaké možnosti máte, když si chcete pořídit ojeté SUV s relativně omezeným rozpočtem. Probereme si SUV do 300 tisíc a koukneme na pět kusů, které za to stojí. A také na pět, jimž byste se měli vyhnout.

DOTYK.CZ

Praha různýma očima - jako dějiště bollywoodského snímku i v díle ruského poety

/ VIDEO / Většina videí Prahy se zaměřuje na známá místa a pamětihodností, jako je Pražský hrad, Karlův most a Staroměstské náměstí. Ale na Prahu se dá dívat i jinak. Shodou okolností to teď ukazuje hned několik snímků.

Sobotka bude mít dostavení s ministry, zhodnotí práci vlády

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) příští týden absolvuje další dvě bilanční schůzky s ministry, při kterých v závěru volebního období rekapituluje splněné a nesplněné části vládního programového prohlášení. V pondělí bude jednat s ministrem pro lidská práva a legislativu Janem Chvojkou (ČSSD), v úterý s ministryní pro místní rozvoj Karlou Šlechtovou (za ANO). Sdělil to dnes tiskový odbor Úřadu vlády.

Kam za zážitky nejen o víkendu? Inspirujte se na novém webu Tipy Deníku

Chcete mít přehled o kulturních, sportovních a dalších akcích ve všech regionech? Pak navštivte naši stránku www.tipydeniku.cz, kde najdete fůru inspirace co podniknout nejen o víkendu.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení