V divadle Minor, na Novoměstské radnici a v ulicích nabídne až do neděle více než 50 koncertů, tanečních a divadelních představení i workshopů. Speciálně pro jarní Struny dětem vzniká hudebně-divadelní projekt s názvem Zvuky nočního lesa, připravený v režii Jiřího Adámka pro prostory Novoměstské radnice.

Stavovské divadlo.
Dětští zpěváci společně zakončí Česko-německé kulturní jaro 2017

Divadlo, hudba, tanec a workshopy

Děti a jejich rodiče se mohou těšit také na nové představení z minorské produkce Sněhová královna, v programu je opět autorský projekt Pišlici pianistky a skladatelky Beaty Hlavenkové podle knihy Filipa Rychlebského, jehož protagonisty jsou i Trojan a Dusilová.

Töpferová vystoupí s písněmi z alba Milokraj, které vznikly ve spoluautorsví s kontrabasistou a skladatelem Tomášem Liškou. Inspirují se moravskou a českou lidovou hudbou i jazzem či world music. Polívková má v programu festivalu hudebně-taneční představení Hysterie tance, na kterém se podílí Michal Kurtiš, Baborák dětem ukáže různé možnosti hry na lesní roh.

Ilustrační foto.
KRÁTCE: Festival uvede známé textaře a spisovatele

Jednotlivé akce jsou rozděleny dle věkových kategorií

„Další umělci zvučných jmen jako choreograf Jan Kodet, výtvarnice Lela a Ester Geislerovy nebo režisérka Lenka Tretiagová se budou dětem věnovat i na originálních workshopech, připravených s jediným záměrem: představit dětem pestrý svět umění a dalších tvořivých aktivit, umožnit jim nadchnout se pro umění," uvedli pořadatelé. Jednotlivé akce jsou rozděleny podle věkových kategorií, další informace k festivalu jsou na jeho webu.

S podtitulem Když si múzy hrají se festival uskuteční letos poprvé i v jarním termínu. Předchozí ročníky byly do předloňska součástí hudební přehlídky Struny podzimu, která se loni neodehrála. Od loňského sedmého ročníku se tak festival Struny dětem osamostatnil.

Zdeněk Svěrák a Jaroslav Uhlíř
O Trvalky Svěráka a Uhlíře je zájem. Přidávají další koncert