Na území Prahy 7 jsou stovky institucí, které se zabývají kulturou. Jde mimo jiné o Národní galerii, Národní technické muzeum, Centrum současného umění DOX, Akademii výtvarných umění, ale i celou řadu menších zařízení. Dosud ale podle organizátorů Art Disktrict 7 chybělo propojení a spolupráce.

„V rámci pilotního provozu jsme tak třeba zahájili společný předvánoční prodej vstupenek na divadelní představení," uvedla Třeštíková. Uskutečnila se ale i setkání galeristů a designérů.

Cílem projektu je zapojení místních do kulturního života

„Pokoušíme se využít kreativní potenciál, který Holešovice bezpochyby mají," řekl Kašpar. Radnice a IPR společně chystají mimo jiné nový orientační systém, který návštěvníky provede mezi zajímavými kulturními institucemi a turistickou mapu.

„Je totiž veliká škoda, že všechny oficiální turistické mapy končí na hranici Prahy 7, většina zahraničních návštěvníků tak Holešovice a Letnou míjí," uvedla radní. Cílem projektu je, aby se v rámci pracovních setkání a workshopů se do kulturního života zapojili místní obyvatelé.

Čtěte také: Veletržní palác čeká proměna za miliardy