„Diváci jsou zvyklí, že uvádíme klubové přesahové projekty; letošní ročník není výjimkou. Pohybujeme se v dramaturgii na pomyslné hranici nového cirkusu a ostatních uměleckých žánrů. Nemáme rádi škatulky, vymezující pojmy cirkus či divadlo, ale nabízíme zážitek z představení, ve kterých autoři k cirkusovým technikám přistupují jedinečně," uvedla Šárka Maršíková, ředitelka centra Cirqueon, které s Palácem Akropolis festival pořádá.

Přesah do nových médií nabídne poetické francouzské představení

Vedle skupiny Nuua, která mísí současný tanec, žonglování a vizuální divadlo, uvidí diváci například představení Alexandera Vantournhouta. Na minimalistické scéně vystupuje 50 minut sám a nahý. Celá dramaturgie představení je postavena na abnormálních proporcích jeho těla.

Přesah do nových médií a vizuálního divadla nabídne poetické francouzské představení Autour du Domaine, které se opírá o techniku chůze na laně. Duo Sacékripa jsou zase netradiční klauni - žongléři s charakterovým herectvím.

Součástí festivalu budou semináře a worskop

Závěr přehlídky bude patřit zatím tajnému představení Cirkopolis vol. 4, které bude v průběhu celé akce zkoušet mezinárodní tým. Premiéru i derniéru bude mít 18. února.

Součástí festivalu budou semináře a mezinárodní workshop pro cirkusové lektory. V jeho rámci se uskuteční setkání FACE Network - Praha tak bude hostit přes 25 profesionálů z cirkusové Evropy. Bližší informace jsou na www.cirkopolis.cz.

Čtěte také: Matějská z Výstaviště nezmizí. Ale změní se