Autorská přehlídka světoznámých zahraničních návrhářů byla spojena s atraktivním doprovodným programem, jehož vrcholem se stal koncert populárního kanadského hudebníka, autora jednoho z největších hitů 90. let, balady z filmu Robin Hood (Everything I Do) I Do It For You Bryana Adamse.

Letošní ročník vynesl víc jak 10 milionů korun: přesně 10 446 617 korun. Celková suma, která se za deset let konání této akce vybrala, je už přes 56 milionů korun.

Každý rok dává nadace přehlídce do vínku konkrétní vzkaz. Tím letošním byl „Wings of Hope" neboli „Křídla naděje", který vyjadřoval zastřešující téma charitativní činnosti nadace. Ta se soustředí na projekty, které dávají dětem z dětských domovů naději na uplatnění v budoucím životě, a to zejména pomocí podpory vzdělávání, motivace a zajištění individuálního přístupu k dětem.

Stejně tak podporuje i projekty, které dávají podanou ruku rodinám v tíživé situaci, kdy jim hrozí odebrání dětí do ústavu či šanci na lepší život matkám v Azylových domech.

Exkluzivní online dražba

Bryan Adams, který se vedle hudby věnuje také focení, nebyl hvězdou pátečního večera náhodou: v minulosti stál u samotného zrodu několika nadačních projektů a průběžně činnost Nadace Terezy Maxové dětem podporoval. Letos tak učinil nedávnou exkluzivní online dražbou své kytary a jím pořízené umělecké fotografie Terezy Maxové.

Dražba kytary Bryana Adamse, umělecké fotografie Terezy Maxové a dvou vstupenek na letošní ročník Fashion For Kids vynesla celkem 217 500 korun na podporu prevence proti nechtěnému odebírání dětí z rodin.

Velký svátek pomoci a podpory

Jak uvádí Tereza Maxová, patronka Nadace Terezy Maxové dětem: „Pro nadaci je přehlídka Fashion For Kids vždy velkým svátkem pomoci a podpory, který pečlivě připravujeme po celý rok. Velmi si vážíme toho, že nás přijedou podpořit i zahraniční osobnosti, které se postaví za naše snažení a společně s partnery a dárci předáme opět významnou částku tam, kde citelně chybí."

V rámci slavnostního večera byla stejně jako v minulých ročnících udělena Cena zlatého srdce Nadace Terezy Maxové dětem za mimořádnou pomoc opuštěným a ohroženým dětem. Tu letos pro nadaci navrhli a zhotovili designéři Michaela Tomišková a Jakub Janďourek ze studia Dechem. Cenu získal Josef Trnka.