Ty zahrnují všechno možné - od rvačky v baru přes smrtící nudu až po potopení Titaniku.

Z původní sestavy soutěžících už jich zbývá jenom devět. Ve druhém kole porota opět vyřadila čtyři hráče a veřejnost mohla na webové stránce www.pianist.cz hlasovat, kdo z nich se vrátí do soutěže. Strhla se velká hlasovací bitva mezi Moravou a Jižní Afrikou, kterou jen těsně vyhrál pan Elton Lodewyk, který tak dostal možnost pokračovat.

Jako čestný host večera tentokrát vystoupí sama porotkyně Jitka Fowler Fraňková, význačná česká klavíristka a pedagožka. Jitka vystupovala s řadou národních i mezinárodních komorních a symfonických orchestrů po celém světě; často hostuje jako lektorka na klavírních kursech po Evropě a Severní Americe.

Čím dál tím lepší zvuk

Soutěž Pianista roku se v Čechách koná již čtvrtým rokem a její jméno má mezi pianisty a veřejností čím dál tím lepší zvuk. Letos poprvé získala záštitu Senátu České republiky a ministerstva školství.

Většina soutěžících si kromě hodnotných cen, určených pro vítěze, může odnést řadu cenných kontaktů a pracovních příležitostí. Novou cenou pro jednoho z finalistů je možnost vystoupit v rámci festivalu Struny dětem jako zvláštní host v divadle Minor.

Pokud vás zajímají výkony soutěžících nebo chcete vědět, jak na Pianistu roku zakoupit lístky, otevřete si webové stránky www.pianist.cz.

Čtěte také: Večer plný tanců z celého světa: soutěžící zahráli valčíky, čardáš i latinu