„Kromě Prahy bude v květnu příštího roku Bocelliho hostit také Bukurešť a Bělehrad, Praha je potvrzena jako první," uvedla Zahradníková.

Nejlevnější vstupenky na vystoupení proslulého tenoristy budou stát 850 korun, nejdražší VIP platinum-balíček vyjde zájemce na 12.500 korun. Prodávat se podle pořadatelů začnou v nejbližších dnech.

Čtěte také: Tři hodiny novinek i hitů. To byl Bruce Springsteen v Praze

Třiapadesátiletý Bocelli patří mezi nejoblíbenější a nejprodávanější interprety současnosti. Jeho tvorba, kolísající mezi romantickým popem a klasickými áriemi, ale nemá jen příznivce. Ti se s jeho kritiky už léta přou, zda je Bocelliho popularita jen vydařeným marketingovým tahem, nebo zda je za špičkového tenoristu považován oprávněně.

Rodáka z vesnice Lajatico v Toskánsku v roce 1992 při konkurzu objevil jeho krajan Zucchero. Své první album Il mare calmo della sera vydal v roce 1994, zazářil ale až o tři roky později Romanzou. Bocelli vystupuje doslova po celém světě a na dvou samostatných koncertech v roce 2003 a o dva roky později se představil také v Praze. Předtím v roce 1999 účinkoval spolu se skupinou R.E.M. a zpěvačkou Cher na předávání výročních cen Akademie populární hudby.

V roce 2005 v pražské Sazka Areně (dnes O2 arena) zazpíval tuzemskému publiku árie ze známých operních děl i populární italské písně. Své vystoupení zpestřil duety se sopranistkou Paolou Sanguinettiovou, která několikrát zazpívala i sólově. Oba doprovázel Český národní symfonický orchestr pod taktovkou dirigenta Marcella Roty.