Vyvolávací ceny byly se souhlasem autorů stanoveny na zhruba polovinu skutečné hodnoty. Pohybovaly se v rozmezí od 300 do 100 tisíc korun. Za nejvyšší cenu 160 tisíc korun byla vydražena serigrafie Let č. 2344 od Zdeňka Sýkory a Lenky Sýkorové. Cena skleněné plastiky Man od Jaroslava Svobody se pak vyšplhala z vyvolávacích 65 tisíc na 130 tisíc korun.

Aukci předcházela výstava v Křížové chodbě Karolina. Návštěvníci si mohli prohlédnout všech 448 dražených exponátů od 388 umělců. Aukční salon výtvarníků provázel i výrazný doprovodný program, projekt Živé umění.

Některá díla je stále možné dražit 

„Chtěli jsme na aukci upozornit a přivést k umění mladé lidi Doprovodný program, série performance Živé umění s českými výtvarníky, byl zacílen právě na ně. Myslím, že náš experiment se vydařil," uvedla ředitelka Konta Bariéry Božena Jirků.

Některá díla z projektu Živé umění je stále možné dražit na serveru Aukro.cz. Konto Bariéry ale celoročně nabízí dodatečný prodej uměleckých děl. Kompletní katalog a informace je možné nalézt na internetových stránkách Konta Bariéry a Aukčního salonu výtvarníků.

Čtěte také: Obraz Jana Zrzavého se na aukci prodal za téměř 13 milionů korun