Klubová noc rozezněla 16 klubů a speciálních míst v Praze. „Celkem se Klubové noci zúčastnilo asi 4 000 lidí. Jsme také rádi, že se nám osvědčilo pořádat koncerty v nových, netradičních prostorách. Například na nádraží Bubny jsme přesunuli scénu přímo na perón, což vytvořilo naprosto unikátní atmosféru," říká Markéta Vacková, koordinátorka Klubové noci.

Mezi hlavní hvězdy letošního ročníku patří dánská Alo Wala v čele s Shiwani Ahlowalia, původem pandžábsko-indckou raperkou, která se narodila v Chicagu, žije v Dánku a přijela do Prahy se představit na Excelent Urban Stage na Dětském ostrově. Na stejném místě se v sobotu večer objeví slovenští Zlokot a hned poté snad nejznámější čeští rapeři PSH a Live Band. Na Radio 1 stage na Kampě se představí turečtí The Away Days, hned poté sem nastoupí nadžánroví Lanugo.

Na Střeleckém ostrově návštěvníci najdou Český rozhlas Jazz stage, kde pokřtí slovenští Longital, za přítomnosti bubeníka Milana Caise z Tata bojs, své nové album s názvem A to je všetko. Program pokračuje v klubech, kde budou probíhat afterparty do ranních hodin. V pátek v noci mohou návštěvníci slyšet třeba rakouskou Djku Doree v Roxy, na náplavce na lodi Cargo Gallery hraje DJ Stiggma, v Jazz Docku americká Jackie Venson a Rock Café Peter Pan Complex.

Větší plocha a speciální zastávka

V sobotu se na ostrovech bude hrát už od 10 hodin. „Rozhodli jsme se, že festivalem přivoláme sluníčko. V letošním roce se nám povedlo v programu namixovat jak objevy z mezinárodní i domácí scény v čele s East India Youth, Birth of Joy nebo Fismoll, tak respektovaná jména jako Lenka, Dusilová, Monkey Business nebo Longital. Doufám, že diváci náš výběr ocení, muzika na United Islands je zahřeje i pod pošmournou oblohou!" říká Barbora Šubrtová, šéfdramaturgyně festivalu.

Kromě koncertů se mohou návštěvníci těšit na zajímavý doprovodný program, který přinese sportovní aktivity i zábavu pro děti. V celém areálu bude také kvalitní nabídka jídla a nápojů ať už jde o šťavnaté steaky a burgery a sushi, plzeňský Excelent nabídne svou třikrát chmelenou jedenáctku a vinařství Spielberg širokou nabídku vín.

Protože se pořadatelé snaží dbát na pohodlí diváků, zajistili letos festival na největší ploše v historii. Víkend si tak mohou užít také rodiny s dětmi, aniž by se museli obávat davů.
Po dobu festivalu bude v centru Prahy vytvořena pěší zóna, která povede od Janáčkova nábřeží k Národnímu divadlu. U mostu Legií bude zřízena speciální zastávka Festivalová, kde budou zastavovat tramvaje 6, 9 a 22.

O festivalu

Letošní ročník United Islands of Prague proběhne na 7 venkovních scénách rozmístěných po celém centru Prahy. Zatímco páteční program začne v 15 hodin, v sobotu se festival rozjede už v 11 hodin dopoledne. Po desáté hodině večerní se program přesune na afterparty do klubů. Po celý víkend si mohou návštěvníci užít kromě koncertů také doprovodný program a širokou nabídku jídel i nápojů, od exotických až po tradičně festivalové. Kompletní program festivalu je na www.unitedislands.cz.