Na nahrávce pro Sony Classical Boldoczki považovaný hudebními publicisty za jednoho z nejlepších hráčů na trubku 20. století vystřídá tři rozdílné nástroje - trubku, křídlovku a corno da caccia. Bohemian Rhapsody navazuje na jeho dlouholetou spolupráci s PKF, bude ale jejich první společnou nahrávkou. ČTK o tom za PKF informovala Iva Nevoralová. 

Hudební divadlo Karlín
V novém nastudování Orfea v podsvětí zazní kankán i beatbox

Pro desku Boldoczki vybral skladby období klasicismu

„Boldoczki zastane nejen roli sólisty, ale i autora úprav většiny skladeb. Úlohy uměleckého šéfa orchestru, který se zde představí v koncertantní poloze bez dirigenta, se ujme koncertní mistr PKF, houslista Jan Fišer," uvedla Nevoralová.

Pro desku Boldoczki vybral skladby období klasicismu Koncert pro hoboj D dur Rakušana Karla Ditterse von Dittersdorfa; Koncert Es dur pro corno da caccia českého skladatele Jana Křtitele Jiřího Nerudy; Introdukci, téma a variace pro hoboj Slováka Jána Nepomuka Hummela a rovněž svou vlastní úpravu pro křídlovku a orchestr Koncertu pro kontrabas D dur nechanického rodáka Jana Křtitele Vaňhala. Do této sestavy je také zařazena slavná Cigánská melodie č. 4 Antonína Dvořáka Když mne stará matka v úpravě pro křídlovku a smyčce.

Jiří Svetozár Kupka.
Zemřel spisovatel a scenárista Jiří Svetozar Kupka, bylo mu 95 let

Bohemian Rhapsody vyjde v listopadu 2017


„Touto nahrávkou se Boldoczki odklání o sto osmdesát stupňů od svého posledního úspěšného CD z roku 2016, kde prezentoval čistě soudobé autory," podotkla Nevoralová.

Bohemian Rhapsody vyjde v listopadu 2017 a navazuje na ni téměř čtyřtýdenní společné evropské turné Gábora Boldoczkeho a PKF, které zahájí koncert v rámci PKF - Lobkowicz abonmá 20. listopadu v Lobkowiczkém paláci na Pražském hradě.

Boldoczki odstartoval kariéru ve svých dvaceti letech vítězstvím v prestižní trumpetové Mezinárodní soutěži Maurice Andrého 1997 v Paříži. Stal se prvním trumpetistou, který byl pozván k provedení sólových koncertů pro trubku na Salcburský festival. V roce 2008 získal prestižní Cenu ECHO Klassik v kategorii Instrumentalista roku.

Koncert České filharmonie pod širým nebem.
Česká filharmonie koncertovala pod širým nebem v rytmu jazzu