„Nic takového jsem nečekala. Jsem smutná, je mi to velmi líto," reagovala pro Deník.cz na smrt svého „muzikálového otce", jak jej sama nazývá, zpěvačka Leona Machálková.

„S Richardem Hesem se znám více jak dvacet let. V roce 1993 jsme začali úzce spolupracovat, kdy za mnou přišel s velkorysou nabídkou hlavní role v muzikálu West Side Story. Spolupracovali jsme také následně na muzikálech Dracula i Monte Cristo, nemohu zapomenout ani na koncertní turné," zavzpomínala Machálková s tím, že si Hese neuvěřitelně vážila.

„Budu ho mít ráda vždy. Vzpomínám na něj jen v dobrém, byl spravedlivý, i když náročný profesionál. Tato náročnost však k tomu, aby člověk něčeho dosáhl, patří," uzavřela s tím, že je Hesovi stejně vděčná jako zesnulému Karlu Svobodovi či Jozefu Bednárikovi - za důvěru a nabídku tak krásné práce, která ji obohatila i lidsky.

Pokus o sebevraždu?

Hes bojoval s rakovinou slinivky od roku 2013, začátkem letošního února obletěla svět zpráva, že se Hes pokusil o sebevraždu skokem z okna hospice, kde trávil poslední dny svého života. Tato zpráva byla následně vyvrácena.

Hes byl známý především jako tanečník, hrál však i v pohádkové komedii Ať žijí duchové. Svoji taneční skupinu Uno založil v 80. letech, choreografii stavěl například na videoklipech populárního zpěváka Michaela Jacksona. Populárním se stal především v 90. letech díky choreografiím pro muzikály Dracula nebo Monte Cristo.