Občerstvili jsme ji moderními prvky například gangsteři svou vizáží odpovídají zločincům dnešní doby, takže představení by mohlo zaujmout i mladé diváky," říká Balaš.

Tvůrci představili na tiskové konferenci 4. dubna nový muzikál Hudebního divadla Karlín v Praze s názvem Sestra v akci. Hlavní role si zahrají Václav Noid Bárta a Lucie Bílá.
Jeviště v Karlíně zaplní jeptišky v muzikálu Sestra v akci

Hlavní jsou herci

Sugar podle režiséra stojí na hereckých výkonech stejně jako zmiňovaný film z roku 1959. „Rozhodně nekopírujeme Curtise ani Lemmona, jdeme vlastní cestou. Máme tady skvělé osobnosti, se kterými je radost pracovat," doplnil režisér.

„Jsem ráda, že dramaturgie našeho divadla funguje tímto způsobem, že do repertoáru nenasazuje tituly, na které nemá herce, ale naopak hercům vybírá tituly tak, aby jim seděly," podotkla Eliška Balzerová, která v inscenaci ztvární postavu Sweet Sue. „Máme tady Anetku, což je chodící sex Marilyn Monroe by jí mohla závidět."

Představitelé Marii Jenna Burnsová a Tonyho Kevin Hack na tiskové konferenci.
V Praze se představí americký muzikál West Side Story v broadwayské produkci

Muzikálová premiéra 

Pro Anetu Krejčíkovou je role Sugar první muzikálovou příležitostí. „A samozřejmě velkou zodpovědností, protože všichni budou můj výkon srovnávat s filmovou předlohou. Pojetím této role ale vycházím ze sebe a řídím se svým citem. Nejsem fixovaná na stylizování se do Marilyn Monroe. To by bylo hloupé," sděluje.

Martin Písařík (Joe/Jose-fina) prý celou dobu doufal, že konečně dostane roli prince nebo alespoň nějakého hrdiny. „Místo toho hraji ženskou. Díky úzké spolupráci s Anetkou a Lukášem si tuto roli naštěstí opravdu užívám a znám i svou velikost podprsenky," vtipkuje. A Lukáš Pečenka (Jerry/Dafné) jej doplňuje: „Já se v divadle proměňuji v ženu celkem často. Poprvé to bylo zrovna tady na Fidlovačce v Kabaretu."

Divadlo Hybernia. Ilustrační foto.
V Divadle Hybernia uvedou jako muzikál Ferdu Mravence i Iaga