Toto období dosud v muzeu MHD nebylo zastoupeno žádným exponátem. Na první pohled se od ostatních vozů liší tím, že má v rámci protiletecké ochrany obyvatelstva modrou barvou zatemněná okna a na sobě německo-české orientace.

Muzeum MHD láká návštěvníky více než čtyřmi desítkami historických vozidel a mnoha dalšími exponáty, mezi něž patří modely, fotografie, historické dokumenty, jízdenky či plánky.

Během loňské 21. sezóny navštívilo muzeum MHD více než 20 tisíc návštěvníků, zajímajících se o historii městské hromadné dopravy.

I koňskou dopravu lze vidět v historické vozovně ve Střešovicích.

Za posledních šest měsíců prošla hala Muzea MHD rozsáhlou opravou s cílem zvýšit požární odolnost dřevěných konstrukcí krovů pocházejících z roku 1909. V plánu je protipožárním nástřikem ošetřit i třetí a čtvrtou halu vozovny, a to pravděpodobně během příštího roku.

„Jsme velmi rádi, že můžeme muzeum MHD konečně zpřístupnit návštěvníkům,“ těší vedoucího jednotky Historická vozidla Milana Pokorného. 

„Budovy ze začátku 20. století dnes splňují přísná protipožární kritéria, aniž by ztratily cokoliv na svém původním autentickém vzhledu. Kromě konstrukcí krovů jsme celou budovu vymalovali i zevnitř. Návštěvníci se tedy mohou těšit na muzeum v nové podobě,“ dodává Pokorný.

Muzeu MHD v PrazeStálou expozici „Muzea městské hromadné dopravy v Praze" otevřel dopravní podnik v historickém objektu tramvajové vozovny ve Střešovicích v roce 1993.

Pro dospělé základní vstupné činí 35 korun a pro děti ve věku od šesti do 15 let 20 korun. Na výpravy nad 15 osob se vztahuje sleva. Držitelé senior pasu mají vstup zdarma.

Střešovická vozovna není pouhým muzeem. Z jedné její haly jsou vypravovány i některé provozní soupravy historických tramvají.