Železniční tragédie se na tři večery vrátí na Nákladové nádraží Žižkov. Z důvodu velkého zájmu publika se odehrají ve dnech 12. až 14. září vždy od 20 hodin ještě tři reprízy této inscenace, vycházející z génia loci haly, pražců, lávek a noční oblohy.

Tvůrčí tým inscenace režisér Ivo Kristián Kubák, dramaturgyně Marie Nováková a scénografka Dorota Březinová chtěli na Nákladovém nádraží Žižkov oživit netradiční prostor tradiční divadelní formou, využít přirozené scénografie industriálního objektu.

„Inscenace se odehrává jak v interiéru, tak v exteriéru nákladového nádraží Žižkov. Činoherní text je zasazen do nedivadelního prostoru, ovládá industriální krajinu objektu, prostor nádraží se stává celým městečkem s nádražní restaurací, roklinou a viaduktem," popisuje scénografický koncept dramaturgyně Marie Nováková.

Text inscenace Soudný den vznikla na základě díla rakouského modernistického dramatika Ödöna von Horvátha. „Příběh se odehrává na nádraží, jeho hlavním hrdinou je přednosta stanice, svědomitý úředník, který pochybí. Je to drama o veřejném mínění, morálce, vině, trestu a maloměšťáctví, které je možné uvádět za našich dnů v původním znění textu, téměř beze změn a se stejným účinkem," uvádí Marie Nováková.