„My hrajeme jak v punkrockových klubech, tak v halách, i venku. Na festivalech je zajímavé to, že jsou tam i hudební fanoušci, kteří nás třeba nikdy neslyšeli. A to nás nutí se ještě více snažit, abychom je přesvědčili, že jsou tam správně," uvedl Comeau.

Hvězdou akce je Linkin Park.

V Letňanech vedle Simple Plan zahrají například Machine Gun Kellyho, Enter Shikari a Royal Republic. Hvězdou akce je americká rocková skupina Linkin Park. „Jsme moc rádi, že s nimi budeme moci být na jednom pódiu. A i když je jejich hudba trochu jiná než ta naše, věříme, že návštěvníci festivalu si užijou je i nás," řekl Comeau.

Simple Plan, jejichž singly pravidelně okupují přední příčky rozhlasových hitparád, loni v březnu v pražské Malé sportovní hale představili novou desku Taking One For The Team.

Nyní jsou na turné u příležitosti 15. výročí svého debutového alba No Pads, No Helmets…Just Balls. „Tahle nahrávka nám změnila život. Začali jsme jezdit na turné po světě, mohli jsme svými skladbami oslovit více lidí a jsme moc rádi, že i po letech se lidem líbí," konstatoval Comeau. Dodal, že na festivalu Aerodrome zahrají i skladby z ostatních svých desek.

V Ostravě i v Praze bude znít elektronická hudba

Na zahraniční hudebníky lákají i další festivaly. Například Colours of Ostrava konaný od 19. do 22. července k již oznámeným jménům Imagine Dragons, Jamiroquai, Norah Jonesová, Justice, Midnight Oil, Moderat, LP nebo Nouvelle Vague přidal tucet předních světových jmen elektronické hudby na speciální scéně pro fanoušky tohoto žánru.

K hlavním lákadlům Electronic stage budou letos patřit taková jména jako Digitalism, Max Cooper, Extrawelt live, Machinedrum, Dusty Kid, Fakear nebo Christian Löffler.

Čtěte také: Populární slovenský zpěvák Adam Ďurica zahájí své turné v Praze

Elektronická taneční hudba se objeví i v programu Metronome Festivalu Prague, který se uskuteční od 23. do 24. června na pražském Výstavišti. Kromě Stinga nebo skupiny Kasabian nabídne dýdžejský set producenta a majitele úspěšného německého labelu Diynamic DJ Solomuna s aktuální ukázkou stylu house music. Pořadatelé také oznámili vystoupení undergroundové skupiny Young Fathers, která se podílela na soundtracku k filmu Trainspotting.

Na festivalu Sázavafest ve Světlé nad Sázavou jako zahraniční hvězda vystoupí projekt Thomas Anders from Modern Talking, jehož nedávný pražský koncert byl dlouho dopředu vyprodaný. Skupina Modern Talking se proslavila v 80. letech hity jako například You're My Heart, You're My Soul nebo Cheri Cheri Lady.