Turné, které odstartoval naprosto vyprodaný koncert v Pardubicích, má poněkud smutný podtext. Na začátku dubna totiž zemřel ve věku nedožitých 62 let dlouholetý zpěvák skupiny Standa Hranický. „Se Standou jsme prožili nádherných třicet let a bude nám moc chybět! V našich vzpomínkách však zůstane navždy jako ten největší kamarád s pravým ocelovým srdcem. Stando, nikdy na Tebe nezapomeneme a věříme, že už teď v nebi válíš s Jindrou citroňácký bigbít. Vzpomínejte prosím na Standu s námi jako na legendu českého bigbítu. Děkujeme," vzkazují fanouškům „Citroni".

Zazní nové skladby i známé hity

„Na turné se strašně těšíme. Bude zcela odlišné od koncertů, které naši fanoušci v posledních letech viděli. Zazní na něm i skladby, jež jsme naživo hráli jen párkrát v životě nebo dokonce nikdy, jako třeba Věčný cizinec. Navíc oprášíme i singly, které vyšly ještě před vydáním naší přelomové desky Plni energie," popisuje baskytarista Citronu Václav Vlasák.

Kapela už od začátku roku na turné pilně zkouší. „Některé písničky, hlavně z období Radegastu, jsou velmi těžké a navíc řadu z nich předěláváme do novějšího aranžmá," dodává.

Podle kytaristy Jaroslava Bartoně bude k dvojprogramu upravená i scéna, „Chystáme dobové rekvizity a samozřejmě i sochu Radegasta. Necháváme ji však vyrobit znovu. Když jsme pátrali po té původní, zjistili jsme, že ji kdysi dávno prodal náš tehdejší manažer do Německa. Tam se někde nenávratně ztratila," dodává.