Koncert odstartovala humorná hymna na oslavu hlavní hvězdy večera oděná do kyltu a tílka a všem přítomným bylo jasné, že to bude veselý večer. „Čau Praho, já jsem Robbie Fuck*ng Williams,“ zavtipkoval hned v začátku.

Koncert se odehrával na osobité stagi, kterou z obou stran zdobily obrazovky ve tvaru siluety zpěváka jako boxéra. Ty přenášely show pozměněnou originálními filtry. Pro každou píseň byl obraz jiný. Černobílý, zrnitý, rozmazaný kapkami deště, rozdělený na menší snímky, věrný i odrážející náladu písně.

Co kus to hit

Po celou dobu vystoupení sázel interpret hit za hitem, protože za svou dvacetiletou kariéru jich má už pěknou řádku. Nemohly chybět ty největší Rock DJ, Millennium, Feel nebo Come Undone.

Robbie Williams.
VIDEO: Pař jako Rus, zpívá Robbie Williams v novince, kterou přiveze do Prahy

Nevyčnívaly ani nové kusy z loňské desky The Heavy Entertainment Show, podle níž se jmenuje i aktuální turné. Například song Party Like a Russian dokazuje, že zpěvák stále umí zaujmout a přijít s něčím neotřelým.

Zdroj: Deník/Hana Langrová

V písni a jejím videoklipu možná čerpal ze svatby dcery ruského oligarchy Rašida Sardarova, kde odehrál soukromý koncert. Song Love My Life rovněž z posledního alba díky rádiím už dávno není novinkou a zařadil se po bok těm zažitým a osvědčeným.

Vzpomínka na George Michaela

Zpěvák připomněl i jiné světové hity od Bee Gees, Amy Winehouse nebo Bon Jovi, které svižně vystřihl v medley.

Uctil také památku svého velkého vzoru, nedávno zesnulého George Michaela jeho hitovkou Freedom 90.

Na stagi nechyběly tanečnice a Robbie si zval i hosty. Zazněly dva oblíbené duety: Kids, který zapěl sám bez Kylie Minogue, a naproti tomu Nicole Kidman v Something Stupid zastoupila Williamsova manželka - rovněž zpěvačka. Její milý jemný vokál přítomné dojal. Mezi písněmi došlo i na historky o dětech. Tím ale angažovanost rodiny nekončila. Interpret si na pódium pozval i svého otce, se kterým zazpíval píseň Sweet Caroline od Neila Diamonda.

Zdroj: Youtube

V závěru proběhla na scéně i žádost o ruku, což není na koncertech tohoto typu nic ojedinělého.

Swingová poloha

Jeho show v žádné místě nestagnovala a stále přicházela s novou podívanou i překvapivými zvraty. Vše spělo k velkolepému konci a večer vyvrcholil ohňostrojem a největšími hity - cover verzí She's the One a jeho prvotinou Angels, se kterou v roce 1997 zahájil sólovou kariéru po odchodu z Take That.

Zdroj: Deník/Hana Langrová

Jako poslední věc zazpíval předělávku swingového hitu My Way. Asi proto, že v posledních letech koketuje se swingem. I tato poloha mu vedle popu náramně sluší.

SZIGET 2017. Největší festival ve střední Evropě se odehrává na Ostrově Svobody v srdci Budapešti.
RECENZE: PJ Harvey zářila, Wiz Khalifa rozdával jointy a Pink šidila zpěv

Je až k nevíře, jak se z průšviháře, který se často objevoval na stránkách bulváru kvůli alkoholovým skandálům a milostným pletkám, stal uznávaným interpretem a showmanem a mimo jiné držitelem nejvyššího počtu ocenění BRIT Awards. Celkem 17.

Zdroj: Deník/Hana Langrová

Navíc celý koncert zpívá naplno, až na pár výšek, které raději přenechával publiku. Nedovolí si jako většina jeho popových kolegů šidit občasným playbackem.

Ne nadarmo vystřídal na popovém trůně Michaela Jacksona.