„Nádoby, v nichž spočívají naše duše, jsou jen křehké skořápky a praskliny, jež v posledních měsících utrpěla ta moje mne nutí, abych se alespoň na krátký čas stáhla do své ulity a dala jí čas, aby znovu zesílila," napsala Radůza na svých stránkách.

Zpěvačka loni převzala platinovou desku 

Radůza naposledy ze zdravotních důvodů zrušila vystoupení 25. ledna v Berouně. Už v listopadu loňského roku například odvolala koncerty v Říčanech a v Kopřivnici. Ještě předtím loni v říjnu zkolabovala cestou na křest soundtracku k filmu Tenkrát v ráji, ke kterému skládala hudbu. V pětatřiceti letech musela Radůza začít dodržovat bezlepkovou dietu.

Radůza loni převzala platinovou desku za 6000 prodaných CD s knihou Marathon - Příběh běžce. Zpěvačka pro spojení povídek tvořících souvislou dějovou linku a doplněných písněmi zvolila název chansonetto. Zároveň představila novou verzi své úspěšné knihy Čáp nejni kondor, kterou rozšířila o fotografie a audioknihu.

Radůzu pro koncertní vystupování objevila Navarová 

Radůza navštěvovala konzervatoř, obor zpěv a skladba - sekce pop music. Soukromě studovala vážnou hudbu. V roce 2004 obdržela tři ocenění Anděl jako zpěvačka roku, objev roku a v žánrové kategorii. Pro koncertní vystupování Radůzu objevila Zuzana Navarová. V roce 2001 ji vyšlo debutové album Andělové z nebe.

Se zdravotními problémy se potýká i Miro Žbirka. Na konci loňského roku prodělal těžký zápal plic a následné byl hospitalizován. Na radu plicních odborníků stráví velkou část rekonvalescence ve Vysokých Tatrách.

Žbirka se letos v prosinci představí v několika městech 

„Chtěl bych poděkovat fanouškům za masivní podporu na všech sociálních sítích i v dopisech a mailech. Moc mi pomáhali, posílali energii a přáli uzdravení. Stále na tom pracuji, ale musím ještě odpočívat," vzkázal fanouškům.

Žbirka již nyní připravuje Vánoční Symphonic Tour 2017. Před šesti lety absolvoval Symphonic Tour, téměř všechny koncerty byly dlouhé týdny dopředu vyprodány. Nyní by navíc rád zavítal do měst, které se na seznam posledního turné nedostala. Letos v prosinci se představí v Brně, Plzni, Bratislavě a Pardubicích. V Praze Žbirka vystoupí v rámci Mezinárodního hudebního festivalu České doteky hudby 19. prosince v Kongresovém centru.

Čtěte také: Punková legenda Petr Hošek oslavil své narozeniny ve velkém stylu