Festivalu a konference virtuální reality se zúčastnilo více než pět tisíc lidí. Kromě prezentací expertů, vývojářů a vizionářů, mohli návštěvníci vidět také projekty českých vysokých škol.

VR fest
Startuje Mezinárodní festival virtuální a rozšířené reality

Virtuální realita není jen zábava

Virtuální realita není již dávno pouze výsadou herního průmyslu a počítačových nadšenců. „Potenciál virtuální a rozšířené reality není zdaleka jen v herním průmyslu. Návštěvníci Czech VR Festu měli možnost vidět, že virtuální a rozšířená realita mají přesah do dalších oblastí. Mimořádný význam má virtuální realita například ve vzdělávání mediků, kdy si mohou medici rozkládat celé tělo, obcházet si ho, zkoumat jednotlivé buňky a segmenty," vysvětluje ředitel festivalu Martin Kotek.

Ilustrační foto.
Moderní výukové pomůcky jsou oblíbené a běžné na mnoha školách

Budoucnost virtuální a rozšířené reality

V budoucnu bude docházet k dalšímu propojování nových technologií a virtuální reality. „Virtuální realita je o vytváření vlastních světů a modelů, které mohou mít své využití snad úplně všude. Ve zdravotnictví, vzdělávání, průmyslu, v marketingu a dalších oblastech. To, co se ve virtuální realitě vymodelujeme, můžeme dnes rovnou vytisknout také na 3D tiskárnách," říká Martin Kotek.

Ocenění Nadačního fondu Neuron.
Neuron ocenil vědce do čtyřiceti let, i za počítačovou grafiku

Konference světových špiček oboru

Součástí festivalu byla také konference světových špiček virtuální a rozšířené reality, na které se představili například Ryan A Bell, autorita americké virtuální a rozšířené reality a řešitel projektu pro prezidenta Baracka Obamu nebo Veronica McGregor, díky které NASA začala živě streamovat první interaktivní vysílání a události.

Ilustrační foto.
Lékaři se bouří: ať radní spravují polikliniky lépe