Ještě týden bude mít české publikum příležitost poznat největší izraelskou metropoli, město tří světových náboženství, jako místo, ze kterého vzešli umělci a soubory špičkové úrovně. Zejména na mladé umělce, kteří již získali mezinárodní renomé, se přehlídka zaměřuje.

K nejvýraznějším hostům patří podle pořadatelů bývalý voják z pásma Gazy Yehuda Braun, který představí projekt White Soldier. Po odchodu z armády realizuje neobvyklé performance – v uniformě a nabarvený na bílo prochází Jeruzalémem a natáčí různé reakce lidí. Výstavu jeho videoartu v kavárně Mlýnská doprovodí od 17. do 22. června performance v pražských ulicích.

Taneční a divadelní představení se odehrají v Nostickém paláci, izraelští tanečníci vystoupí také v rámci festivalu Tanec Praha. Muzikanti zahrají na festivalu United Islands, který se kvůli povodním přestěhoval pro letošní rok na Ladronku.

V restauraci Bar Bar se do 18. června podává speciální menu Chutě Jeruzaléma. Na Letné a v kině Světozor je připravena další část Dnů Jeruzaléma v Praze – filmový festival. Počítá s projekcí filmů z izraelských filmových škol i s tím nejlepším z izraelské filmové tvorby posledních let.

Program přehlídky s výjimkou projekcí v kině Světozor a tanečního představení v Divadle Ponec je přístupný zdarma.