Hudba seriálu Stranger Things se stala celosvětovým popkulturním fenoménem. „Skladatelé chystají pro pražský koncert také netradiční stage design, který připomene atmosféru první a druhé sezóny seriálu,“ podotkl umělecký ředitel festivalu Film Music Prague Nikola Bojčev. Třetí série startuje na stanici Netflix v létě roku 2019.

„Jsme nadšení, že se podařilo dojednat koncert takového formátu. Kyle a Michael vytvořili úchvatnou poctu hudbě osmdesátých let. Vidět je na pódiu za syntenzátory bude určitě nezapomenutelný zážitek,“ řekl Bojčev. Koncert s názvem Kyle Dixon & Michael Stein perform Stranger Things se uskuteční v sobotu 2. února v pražském Foru Karlín.

Terry & Gyan Riley.
Struny podzimu zvou na producenta U2 i ikonu irské hudby

Kyle Dixon a Michael Stein získali za hudbu k seriálu Stranger Things prestižní cenu Emmy a také dvě nominace na Grammy. Dixon a Stein, oba z Texasu, se narodili na začátku osmdesátých let, odkud seriál Stranger Things čerpá inspiraci. Poznali se už jako teenageři, kteří propadli analogu a elektronickým tónům jejich dětství. Kapela S U R V I V E brzy na to vyrazila na turné po Spojených státech a Evropě.

Osmý ročník festivalu Film Music Prague přivítá v Praze také hollywoodské skladatele Johna Powella (Solo: Star Wars Story, filmová série Jak vycvičit draka) a Harryho Gregson-Williamse (Království nebeské, Marťan). „John Powell uvede zahajovací koncert, který zahrne všechny jeho největší hity. Gregson-Williams se zúčastní koncertní pocty legendárnímu režisérovi Ridley Scottovi,“ dodala mluvčí festivalu Zlata Biedermannová.

Slavný spaghetti-western Tenkrát na Západě italského režiséra Sergia Leoneho z roku 1968.
Obří plátno a živá hudba. Tentokrát O2 arena nabídne Star Wars a Morriconeho