Potom ale přijde ten zádrhel: napřed si vylosuje jednu z těchto skladeb, následně ale také jeden z pěti hudebních stylů (latina, jazz/blues, klasika, ragtime, lidová píseň)… a pak už to bude na něm, jak ji podá právě v tom stylu. Schopnost improvizace a ovládnutí širokého rozpětí žánrů, to je to, co nás čeká v neděli večer.

Kromě toho se hosté ovšem mohou jako pokaždé těšit na vzácné hosty. Představí se pozoruhodná šansoniérka Dáša Zázvůrková a fenomenální osmiletý klavírista Honzík Schulmeister.

O přestávce si hosté budou moci vychutnat to nejlepší z produkce kuchyně New York Café Prague, tentokrát například thajské hovězí ragú, černé mušle či mořského okouna s tymiánovým máslem.

Nová šance

Ve třetím kole porota s těžkým srdcem vyřadila tři soutěžící, ale jako obvykle, jejich fanoušci mohli hlasovat na internetu a jednoho z nich vrátit zpátky do hry. Bylo to napínavé, ale přibližně s dvanácti sty hlasy dostal novou šanci rozeznít klávesy klavíru značky Petrof Jan Horák.

Vzhledem k tomu, že jde o předposlední kolo, napětí stoupá. A není divu. Kromě hodnotných cen, které nabízí pořadatel soutěže, New York Café hotelu Boscolo Prague, je ve hře i umělecky cenná trofej, skleněná plastika s hudební tematikou od známé sklářské výtvarnice Gordany Turuk.

Poslední lístky na předposlední večer Pinaisty roku 2015, který se odehraje 15. března, jsou již beznadějně vyprodány, ale soutěž můžete sledovat prostřednictvím facebookové stránky ZDE.