Rekonstrukci si vynutila záplavová voda, která v červnu roku 2013 zalila suterény této scény. Opravy přišly hlavní město Prahu jako zřizovatele na zhruba 50 milionů korun.

Repertoárová novinka si poučeně, zábavně a někdy až ironicky či drze pohrává s historií. V hlavních rolích se objevili Ondřej Volejník a Martin Hruška, do dalších režisér, autor hudby a ředitel libeňské scény Michal Lang obsadil například Pavla Skřípala, Ivanu Wojtylovou, Lenku Langovou, Jana Konečného a Jana Teplého.

Hodge byl scenáristou kultovních snímků Trainspotting, Mělký hrob a Pláž. I text této hry z roku 2011 byl prý původně filmovým scénářem, k realizaci však nedošlo.

„Obdivuhodným způsobem skládá útržky historických momentů a autentických textů s momenty a texty smyšlenými do strhující divadelní koláže. Původní vazby a souvislosti jsou v ní částečně narušeny, ale celkové vyznění je naopak posíleno a obohaceno novými a nečekanými úhly pohledu," uvedl o hře dramaturg Ladislav Stýblo.

Obsahuje množství autentických dokumentů či citací – proto je také na jevišti nábytek vycházející ze skutečného vybavení Bulgakovova bytu.

Spojení britské frašky s tradicí němých filmových grotesek a inspirace Bulgakovem

Podle Stýbla Hodge v této hře spojil to nejlepší z britské frašky a tradice němých filmových grotesek se stoppardovskou hrou na „rozkrývání možné pravdy", respektive její rozvíjení do netušených až absurdních poloh. Inspiroval se i v díle Michaila Bulgakova, ve kterém se rovněž realita prolíná s fantaskními prostory.

„Spolupracovníci tak jsou propracovanou hrou o iluzi a na iluzi, která jakoby nikdy nekončila a kladla nepříjemnou otázku, co je vlastně pravda," dodal dramaturg.

Ředitel divadla Michal Lang před premiérou z jeviště poděkoval všem, kteří umožnili její existenci v uplynulých dvou letech. Uskutečnilo se devět premiér, pohostinsky divadlo 113krát vystoupilo na pronajatých pražských scénách a absolvovalo stovku zájezdů mimo Prahu.