V příjemně klimatizovaném divadle vystoupí třeba Simona Stašová, Veronika Žilková, Veronika Freimanová, Karel Heřmánek, Jiří Bartoška, Martin Stropnický a další známí herci. Program Letního hraní doplní koncert Roberta Křesťana se skupinou Druhá tráva, kde vystoupí legenda americké country a fenomenální hráč na foukací harmoniku Charlie McCoy, nebo dvě představení 100 let tanga, příběh velké lásky věnované ohnivému argentinskému tangu. Vstupenky lze koupit přímo v podkladně divadla nebo v obvyklých předprodejích.

„Zatímco ostatní divadla v létě lákají na otevřené scény s trochu nevyzpytatelným počasím, my zveme na hravé komedie s oblíbenými herci a také na osvědčené zpěvácké a hudební stálice, které zaručeně pobaví," říká manažerka Divadla Bez zábradlí Hana Heřmánková. „Diváci tak mají možnost v klidu zajít na představení, na která se během sezóny jen těžko shánějí vstupenky," dodává.

Patří k nim i rozverná italská komedie Luigiho Lunariho Tři muži na špatné adrese v režii Borise Ščedrina, kterou divadlo uvádí 14. srpna. Každý ze tří hlavních hrdinů v podání Karla Heřmánka, Bohumila Klepla a Zdeňka Žáka si splete adresu. Skoro nic tu není normálního, ale téměř všechno se dá vysvětlit…

Ke stálicím programu patří i hra Každý rok ve stejnou dobu autora Bernarda Sladea. Přímo pro Divadlo Bez zábradlí ji nastudoval výborný komediální režisér Jiří Menzel. V hlavních rolích věčných milenců excelují Veronika Freimanová a Zdeněk Žák. Dojemnou komedii o osudové lásce, která se dočkala i slavného filmového zpracování, uvidíme 20. srpna.

K oblíbeným milostným komediím patří dále hra úspěšného britského dramatika Alana Ayckbourna Kdes to byl(a) v noci? Opět v suverénní režii Jiřího Menzela ji uvidíme 21. srpna a 5. září. Vypráví o tom, že právě uvěřitelná odpověď na tuto otázku může být v manželství - za jistých okolností - jednou z těch zdaleka nejtěžších… Hlavních rolí se s gustem ujali Josef Carda, Rudolf Hrušínský, Veronika Freimanová a Jana Švandová.

Úsměvný pohled do zákulisí divadla těsně před premiérou nabídne komedie Bez roucha aneb Ještě jednou zezadu světoznámého dramatika Michaela Frayna. V příběhu o tom, jak tvrdý je herecký chlebíček a jaká je to zároveň veliká legrace, uvidíme 27. srpna Rudolfa Hrušínského, Danu Morávkovou, Josefa Cardu a další výtečné herce, režisérem byl do třetice Jiří Menzel.

Zejména na Karla Heřmánka a Jiřího Bartošku se mohou diváci těšit 9. září, kdy přehlídku završí hra Milana Kundery Jakub a jeho pán – pocta Denisi Diderotovi. Tuto vtipnou, hravou a moudrou komedii, která je zároveň jízlivou variací na Diderotův osvícenský román Jakub Fatalista, nastudoval Ivan Rajmont.

Herecké hvězdy i hudební evergreeny

Divadlo Bez zábradlí v rámci Letního hraní uvede také několik koncertů. Robert Křesťan a Druhá tráva spolu s legendou americké country Charliem McCoyem vystoupí 7. srpna. Oblíbený písničkář František Nedvěd zahraje a zazpívá 15. srpna. A 28. srpna se představí známá skupina Čechomor.

Z hostujících souborů stojí určitě za zmínku „rodinné divadlo" Martina Stropnického a Veroniky Žilkové, kteří se představí 22. srpna ve hře Apartmá v hotelu Plaza autora Neila Simona. Ve třech příbězích z jednoho luxusního newyorského hotelu hrají i Agáta Prachařová, Vincent Navrátil a Kordulka Stropnická, režii měl Martin Stropnický.

Zcela speciálním hostem bude i představení 100 let tanga, příběh velké lásky, které je na programu Letního hraní 30. a 31. srpna. Osm příběhů o hlubokých a vášnivých láskách k tangu doprovázejí dobové záběry a projekce, výtečná taneční i pěvecká vystoupení a hlas italské herečky českého původu Jitky Frantové.

Více na www.bezzabradli.cz