Stejně jako loni a předloni vystoupil orchestr PKF na silvestrovském galakoncertě v Královské opeře v ománském Muscatu, kde doprovodil britského barytonistu Simona Keenlysida.

PFK doprovodí sopranistku Netrebkovou

Pod taktovkou americko-britského dirigenta Davida Charlese Abella nabídl repertoár s Keenlysidova posledního CD, které obsahuje písně ze známých muzikálů.

Do arabského sultanátu se PKF - Prague Philharmonia vrátí v březnu ke dvěma projektům - doprovodí sopránovou hvězdu Annu Netrebkovou a hudebně- divadelní představení o historii opery. Poslední ománské angažmá je plánováno na počátek dubna.

Koncertní sezonu zahájil PKF už loni 

PKF - Prague Philharmonia v aktuální sezoně stráví více než 80 dní na cestách. Před sebou má rozsáhlé turné po USA a také šňůru se sopranistkou Dianou Damrauovou, s níž vystoupí též na letošním Pražském jaru.

Koncertní sezonu PKF zahájil loni 26. září koncertem ve Španělském sále Pražského hradu. V sezoně 2016/2017 PKF - Prague Philharmonia zohlední výročí 260 let od Mozartova narození a 120 let od úmrtí Johannese Brahmse. Rozpočet PKF na tuto sezonu činí přibližně 42 milionů korun, o 3,5 milionu korun více než minulou sezonu. Více informací se nachází na www.pkf.cz.

Čtěte také: Šéfdirigent Bělohlávek podepsal s ČF smlouvu na dalších šest let