"Písničky už jsou hotové a stejně tak máme domluvené skvostné hosty a ošlehaného producenta. S deskou vyrazíme na plnotučnou šňůru zhruba třiceti koncertů. V létě nás čekají festivaly a na podzim třicítku oslavíme dvěma velkými koncerty v Praze ve Foru Karlín a v Brně v Sonu," uvedl Fiala.

Přečtěte si: Zemřel hudebník Jan Turek, zakladatel country skupiny Fešáci

Skupina Mňága a Žďorp uzavřela v neděli a v pondělí letošní rok dvěma vyprodanými koncerty v pražském Lucerna Music Baru. Podobně jako v případě nahrávky Made in China, která byla natočena v čínském Pekingu, kapela peníze na natáčení novinky vybrala pomocí crowdfundingu na sbírkovém serveru. Cílem bylo získat 400.000 korun, fanoušci ale přispěli skoro dvojnásobkem a sešlo se přes 777.000 korun. Kapela tak vedle nového alba vydá reedici debutu Made in Valmez na vinylu. Již v případě alba Made in China přispěli příznivci částkou přes půl milionu korun.

Debutové album Made in Valmez vydala skupina v roce 1991. Za 25 let stihla skupina natočit 11 studiových alb, odehrát přes 2000 koncertů a vyprodukovat řadu hitů, jako například Hodinový hotel, Nejlíp jim bylo, Made in Valmez, I cesta může být cíl nebo Písnička pro tebe.

Čtěte také: Ortel chce rozložit Slavíka, myslí si král diskoték Michal David