Jedním z letošních trháků bude i faerská skupina Orka vycházející z temně severské písničkářské scény. Orka, která byla nominována na prestižní skandinávskou hudební cenu Nordic Council's Music Prize 2009, přiveze navíc do Prahy další severskou hvězdu – zpěvačku Eivor.

Mezi dalšími zahraničními hosty uvidíme německou reggae kapelu Yellow Umbrella, rakouský Raphael Wressnig quartet, polskou Baabu, španělskou Almasälu nebo maďarskou Mitsouru kombinující romské a asijské rytmy s elektronikou.

Poctu letos složí organizátoři festivalu jedenasedmdesátiletému zpěváku Pavlu Bobkovi. Uvidíme ho na Žofíně, na scéně věnované české písničce, vedle Michala Prokopa, Moniky Načevy, Roberta Křesťana a Ivana Hlase.

Vstup zdarma

Českou scénu budou reprezentovat i Navigators, The Prostitutes, Please the Trees, Lanugo či Gang a la Basta. Vstup na festival je zdarma, což se týká všech pódií i klubové noci. Malou pozvánku na United Islands si můžete poslechnout už tuto sobotu 6. června na ČT2 půl hodiny před půlnocí v Noci s Andělem.

(kul)