„Jsme přesvědčeni o tom, že kvalita ilustrace je v Čechách na velmi vysoké úrovni a není na ní upřená dostatečná pozornost. A hned napoprvé bylo nominováno 14 tvůrců, uvedl za přípravný výbor Cen Czech Grand Design Jiří Macek.

Mezi nomanovanými jsou známá jména 

„Velká konkurence je letos zejména v kategorii Designér roku. O tom svědčí i 16 nominovaných designérů. Mezi českou špičku se propracovávají studia, která ještě nedávno byla mezi objevy, jako je například Durch Duo, deFORM nebo Roman Šedina," doplnila Jana Zielinski, která s Jiřím Mackem stojí za organizací cen od začátku.

Mezi nominovanými jsou ale také známá jména, která se opakují každý rok. Někteří jsou nominováni i v několika kategoriích. Třeba Lucie Koldová, držitelka titulu Grand designér roku 2012, je za sérii koberců Brush, kolekci svítidel Puro a kolekci Flint nominována v kategorii Designér roku a za kolekci Skins má nominaci i mezi šperkaři.

Cenu v minulosti získala i návrhářka Rochová 

Za kolekci šperků Woody a Hollow vytvořenou pro firmu Beldafactory mají nominaci Roman Vrtiška a Vladimír Žák, kteří jsou nominování s kolíbkou Tutu také v kategorii Designér roku.

V nové kategorii pro ilustrátory figurují třeba David Böhm a Jiří Franta, Jaromír 99, Vendula Chalánková, Magdalena Rutová, Jan Šrámek či Andrea Tachezy. Hlavní cenu v soutěži Czech Grand Design a titul Grand designérka roku 2015 před rokem získala módní návrhářka Liběna Rochová.

Čtěte také: Cenu pro mladé malíře dostal Tomáš Predka, absolvent AVU