„Koncert je vyprodaný, proto doporučujeme všem návštěvníků, dorazit na místo konání včas. McCartrney začne svůj koncert přesně ve 20:00," uvedl Novák s tím, že vchody budou otevřeny v 18.30 hodin.

Proslulý hudebník do Česka zavítá v rámci svého nového turné One On One. „Je to umělec, který definoval minulost, ale také umělec ochotný se postavit budoucnosti," napsal magazím Consequence v reakci na jeho na dubnové vystoupení v Seattlu.

Zpěvák bude mluvit česky

Těsně před svým pražským vystoupením McCartney absolvuje v zákulisí lekci češtiny s jazykovou lektorkou, aby mohl k publiku promlouvat v českém jazyce. Samotné vystoupení využívá nejmodernější audio a video techniku, která podle pořadatelů zajistí divákům zážitek z každého místa v koncertní hale. Nebudou chybět velkoplošné projekce, lasery a ohňostroje.

Na předchozích McCartneyho vystoupeních v rámci turné One On One zazněly i tři písně z desky New, jež vyšla v roce 2013, ukázka z alba jazzových standardů Kisses on the Bottom nebo skladba In Spite Of All The Danger z dob středoškolské kapely Quarrymen. McCartneyho doprovodí skupina v čele s klávesistou Paulem Wickensem, s nímž spolupracuje od konce 80. let. Bubeník Abe Laboriel Jr. a kytaristé Rusty Anderson a Brian Ray se přidali v roce 2001.

Vegetariánské občerstvení 

V souladu se zájmem McCartneyho, aby fanoušci měli na koncertě širokou nabídku vegetariánské stravy, připravila O2 arena speciální menu. V klubovém a skyboxovém patře nabídne například na restovaný tampeh se zeleninovým julienne, jasmínovou rýží, sečuánskou omáčkou, jarní cibulkou a chilli. Ve veřejném prvním patře vedle tradičních fast-foodových občerstvení rozbije svůj stan restaurace Plevel vyhlášená veganskou a tepelně neupravovanou kuchyní.

McCartney zahraje v Praze podruhé. První koncert se konal 6. června 2004 v netradičním prostředí koncertního parku mezi budovami bývalé vysočanské „Kolbenky". Dvou a půl hodinové vystoupení sledovalo podle odhadů asi 50 tisíc platících diváků.

V Británii Mccartney požívá rytířského titulu Sir, který mu propůjčila královna Alžběta II. V současné době vydává svoji doposud nejrozsáhlejší kolekci hitů, která se na trhu objevila pod názvem Pure McCartney. Liverpoolský rodák se dostal do Guinnessovy knihy rekordů jako nejúspěšnější hudebník a skladatel v dějinách populární hudby.

Čtěte také: UMPRUM získala zlatou medaili v mezinárodní soutěži designu