Oslava bude probíhat ve všech prostorách Malostranské besedy a propukne v 18 hodin. „Chceme navodit milou a příjemnou atmosféru podpořenou třemi pódii, spoustou hudebních, divadelních i jiných gratulantů, kteří nám přijdou popřát písněmi, recitacemi, tancem a zajisté i jinými způsoby," zve na pátek do Malostranské besedy její umělecký ředitel David Hanzlík. Účastníci se podle něj mohou těšit i na ochutnávku pokrmů ze zdejší kuchyně, plzeňské pivo či vína z Valtic.

Za uplynulých pět let zavítaly do Malostranské besedy tisíce návštěvníků. Stala se díky tomu nepřehlédnutelnou součástí pražské kulturní scény. Fotografie z realizovaných akcí budou součástí páteční oslavy k pátým narozeninám. „Znovu si tak společně připomeneme významné události a vychutnáme si jejich atmosféru. Se všemi našimi příznivci se tak chceme ohlédnout za naší činností," podotýká Hanzlík.

Na prkna hudebního a divadelního klubu přijdou v pátek pogratulovat například Vladimír Mišík, Ivan Hlas Trio, Martin Němec s komorní sestavou kapely Lili Marlene, Petr Kolář, kapela Špuntkvaně a Ester Kočičková s Lubošem Nohavicou. Ve foyer se uskuteční koncert smyčcového Epoque Quartetu s Petrem Wajsarem a v podkrovní Galerii zahraje pianista Václav Tobrman se svými hosty Ondřejem Rumlem, Štěpánem Kloučkem a Denisou Nesvačilovou. Večerem bude provázet Filip Rajmont.