Hlavním titulem bude divácky úspěšná komedie Marcina Szczygielského Skořápka s Alenou Mihulovou a Petrou Nesvačilovou o zakřiknuté knihovnici a suverénní zlatokopce, z jejichž setkání se zrodí nečekané přátelství. „Na Novém Světě bydlím, takže budu na představení přebíhat v papučích," vtipkuje Alena Mihulová, která bude hrát na otevřeném jevišti vůbec poprvé.

Petra Nesvačilová si to vyzkoušela právě na Letní scéně Ungeltu už loni díky inscenaci hry Joanny Murray-Smithové Mezi úterým a pátkem, v níž se (i letos) setkává s Reginou Rázlovou, Milanem Heinem a Jitkou Čvančarovou.

Mezinárodní hudební festival Kutná Hora 2017 je v plném proudu. Na snímku čínská klavíristka Wu Qian.
Zvěřinec v katedrále, kytara v kapli a pocta Zdeňku Pešánkovi

„Připadala jsem si tu jako na letním táboře, jednoduše jsem po dobu prázdnin zažívala návrat do dětských let. Těším se, že si ho letos zase zopakuju," říká stále obsazovanější herečka a dokumentaristka.

„Já nemám na letní scéně žádný problém, ať už na Karlštejně, Křivoklátě či na Novém Světě. Teď, na konci své kariéry se vracím do přírody," přidává se Regina Rázlová.

Pánský duel

Petra Kostku zhlédnou diváci s Františkem Němcem v tragikomedii Lionela Gold- steina Pan Halpern a pan Johnson, která je úspěšná na mnoha světových jevištích. Premiéru měla v Londýně a svou poslední roli v životě v ní ztvárnil Sir Laurence Olivier. „Kdo má rád divadlo a je romantik, ať přijde, protože není nic krásnějšího, než sledovat představení pod širým nebem," zve diváky Petr Kostka.

Pro velký úspěch se na třiadvacet večerů vrací i Simona Stašová. Objeví se v inscenacích her Neila Simona Drobečky z perníku (společně s Andreou Daňkovou, Čestmírem Gebouským či Filipem Cílem) a Poslední ze žhavých milenců (s Petrem Nárožným). „Man- želství po italsku" s do- jetím a komikou nabídne inscenace hry Eduarda De Filippa Filumena Marturano (se Svatoplukem Skopalem, Jaroslavou Pokornou a dalšími), dojde i na Římské noci Franca D´Alessandra (s Oldřichem Víznerem) a Skleněný zvěřinec Tennesseeho Williamse (s Jaromírem Noskem či Karlem Heřmánkem ml.).

seriál Oranžová je novou černou
Kultovní vězeňský seriál se vrací

Einodis naposled

„Na Letní scénu Ungeltu jsme letos přenesli jen komediálně laděné hry, které přesně odpovídají odlehčenosti prázdninových večerů. Jediným neveselým faktem je derniéra muzikálu Touha jménem Einodis, v němž Marta Kubišová a Aneta Langerová okouzlují publikum už čtvrtým rokem. Marta Kubišová letos odchází z hudební scény, a protože jí byl muzikál napsaný na tělo, odejde z repertoáru divadla s ní. K tomu Marta přidá i úplně poslední recitál," říká umělecký ředitel Ungeltu Milan Hein.