"Vaření je ostatně terapie i pro mě. Když jsem v úzkých, už vím, že nejlíp na mě funguje pustit si v kuchyni muziku a připravit něco sytého s nádechem nostalgie. Když se začne z kuchyně šířit vůně opečené cibulky a masa, starosti mizí jako pára nad hrncem," doplnila gastronomická novinářka, písničkářka a zaměstnaná matka tří dětí, potýkající se s hromadou běžných starostí.

Štěstí z kuchyně - nová kuchařka Karolíny Kamberské.V knize lze najít všechny recepty z devatenácti dílů televizního pořadu 'Karolína, domácí kuchařka' natočených v roce 2015, první část mohli vidět diváci na TV Prima již počátkem roku, další, se vysílají v průběhu tohoto podzimu každou sobotu v 18.10 hodin na Primě. Kromě toho kuchařka obsahuje řadu dalších výborných receptů, které se ale do pořadu už nevešly.

Vše je doplněno o Karolíniny postřehy ke konkrétním jídlům a praktické tipy, jak si poradit s méně známými surovinami i postupy. "Vím z vlastní zkušenosti, jak člověk tápe u jídel, která pořádně nezná. Snažila jsem se, aby má kuchařka byla použitelná i pro méně zkušené domácí kuchařky a kuchaře," vysvětlila koncepci knihy Karolína Kamberská.

Autorkou fotografií je Silvie Kolevová spolu se stylistkou Terezou Beránkovou, o food styling se podělili Jan Bušina, Martin Bušek, Vladislav Stuparič. Knihu graficky upravil Jan Forejt a studio Formall, redaktorkou je Dana Obermajerová. Svayek má 208 stran, doporučená maloobchodní cena je 399 korun. Knihu vydala a televizní pořad 'Karolína, domácí kuchařka' vyrábí NOW Productions.