Folimanka Blues hraje vlastní tvorbu, její písně jsou hořké a drsné jako sám život. Kapela má za sebou pohnutou historii. Vydala čtyři alba a koncertovala nejen po celých Čechách a Moravě, ale také na Slovensku, v Rakousku, Polsku, Německu i v USA. Její řady postupně navždy opustili čtyři členové, posledním žijícím zakládajícím členem je tak pouze Ladislav Jakl.

Kapela ale vždy povstala, našla nové zkušené muzikanty od slovenské Rožňavy až po jihočeský Český Krumlov a hraje i mnoho nových písní. Nyní vystupuje v sestavě Ladislav Jakl – kytara, zpěv, Hadži Hrkal – basová kytara, Eugen Pál Baláž – kytara, Pavel Jiroušek – klávesové nástroje a Martin Tvaroh - bicí. Během narozeninové show tak představí svou nejsoučasnější podobu.

Pivo na Náplavce. Pivní festival malých a středních pivovarů.
OBRAZEM: Pivo na Náplavce opět chutnalo

„Folimanka Blues, to je odvázaný bigbít i pořádné drama s kusem pohnuté pětadvacetileté historie. Jsme kapela velkých vášní i velké srandy, kapela, která voní slzami a smrdí potem. A obojí je pravé, slzy i pot," říká kapelník Ladislav Jakl.

"Naše kapela hraje o opravdovém životě, tak jako ho důvěrně známe. Naše texty jsou o pivu a hospodách, o ženských, které nás tolik těší i tolik trápí, o beznaději, o romantice i cynismu. O pocitech chlapa, kterému už dávno není dvacet a který ví, že není čas na pitomé pózy. Možná by to někdo mohl nazvat i ´rockovým šansonem´, kdyby nešlo o tak ostrý bigbít,“ uzavírá Jakl.

Australská skupina Gravity & Other Myths v inscenaci Backbone.
Jatka 78 uvedou akrobaty z Austrálie a představení pod vodou