Program jednotlivých divadel najdou zájemci na internetových stránkách. Na některé akce je možné se dostat i bez předchozí rezervace. To je příklad nedávno otevřené Werichovy vily, ve které se od 19 do 21 hodin odehraje taneční performance v architektuře s názvem Vivisectic.

Divadlo. Ilustrační foto.
Přes 500 workshopů, představení či prohlídek nabídne Noc divadel

Návštěvy bez předchozí registrace

Pro návštěvníky Noci divadel si studenti DAMU připravili hned několik představení, která ale vyžadují předchozí rezervaci. Bude se jednat např. o Figarovu svatbu v Divadle U Valšů, představení Ztížená možnost soustředění a Vernisáž v Knihovně Václava Havla nebo autorskou inscenaci, která bude ke zhlédnutí v Městské knihovně.

Divadlo Na Fidlovačce zve od 19. hodin své návštěvníky na Horečku divadelní noci. Prohlídku prostor nabídne Divadlo Archa. Potkat herce z žižkovského divadla Járy Cimrmana bude možné na autogramiádě a Studio DVA pozve své diváky na kávu do divadelní kavárny s herci. Bez předchozí registrace bude možné navštívit Divadlo Kampa, Divadlo D21 nebo Studio Alta, Divadlo Karla Hackera, Divadlo pod Palmovkou, Prague Shakespeare Company a divadla Rokoko a ABC.

Zdroj: Noc divadel.
Noc divadel v Anenském areálu v Praze.
Noc divadel nabídla Shakespeara i balet

Přednášky i výroba 3D komiksu 

V rámci Noci Divadel nabídne Národní divadlo několik akcí a některé z nich bude možné navštívit také bez registrace. Půjde např. o program u historické budovy Národního divadlo, výtvarnou dílnu nazvanou Divadelní kukátka, nebo dražbu divadelních kostýmů.  Program připravil i Institut umění - Divadelní ústav, který je koordinátorem celé akce. Od 12 do 21 hodin zde bude otevřeno infocentrum Noci divadel. Od 12 hodin tu proběhne přednáška  Vlasty Smolákové a Viktora Kronbauera o moskevském Divadle na Tagance. Od 15 hodin proběhne interaktivní workshop pro děti Punk storytelling, na kterém si budou moci vyrobit vlastní 3D prořezávaný komiks. V 16 a 18 hodin budou probíhat prohlídky budovy pro dospělé publikum.

Vršovické divadlo MANA, divadlo Alfred ve dvoře, Dejvické divadlo, Švandovo divadlo, Divadlo v Dlouhé, divadlo Minor, Divadlo v Řeznické, ProDivadlo, Divadlo Na Zábradlí, Divadlo v Celetné a Studio Paměť poskytuje divákům možnost předchozí koupě vstupenek. V případě volného místa se ale diváci mohou do divadelních sálů těchto divadel dostat. Podobně tomu je i v případě  NoD, divadla Ponec, Studia Žižkov, divadla OLDstars a Studia Ypsilon.

Plakát Noci divadel.
Noc divadel se uskuteční v sobotu 19. listopadu