V roce 2015 Krall zahájila Wallflower World Tour v Severní Americe, Evropě, Asii, Austrálii, Novém Zélandě a Jižní Americe s pokračováním v roce 2016. Jednapa­desátiletá charismatická blondýna se sametovým altem často koncertuje po celém světě. Několikrát vystoupila i před českým publikem, naposledy v roce 2012.

V zaplněném sále Kongresového centra představila tehdy aktuální studiové album Glad Rag Doll. Na jeho podporu absolvovala celosvětový maratón 109 koncertů. Na turné zpěvačka v minulosti neváhala brát ani děti, dvojčata Dextera a Franka. Jejich otcem je britský rockový zpěvák Elvis Costello, kterého si Krallová vzala v prosinci 2003.

Poprvé v ČR Krallová vystoupila v roce 1997 na Agharta Jazz Festivalu a její koncert tehdy získal cenu v anketě Českého hudebního fondu, ovace si vysloužila i na dalších českých koncertech. Když do Prahy dorazila v roce 2004, byl její koncert v Lucerně pro mimořádný zájem přesunut do T-Mobile Arény na holešovickém Výstavišti.

Několik ocenění

Zopakovala ho v roce 2009 v Kongresovém centru. Do ČR prý jezdí ráda už proto, že rodiče jejího dědečka z otcovy strany se původně jmenovali Královi. Dědeček si pak to druhé „L" přidal, aby se v Americe necítil tak cize.

Krallová, která produkovala desku Barbře Streisand nebo spolupracovala s Paulem McCartneym, je jediná jazzová zpěvačka, jejíž osm z dvanácti studiových alb alb debutovalo na špici hitparády Billboard Jazz Albums.

Její desky byly dosud oceněny pěti cenami Grammy, osmi Juno a získaly devětkrát zlatou, třikrát platinovou a sedmkrát multiplatinovou desku. Prodala šest milionů nosičů v USA a přes 15 milionů po celém světě.

Čtěte také: Ať žijí duchové: Korn a Kopta ztvární roli Jouzy, kterého hrál Lipský