Fanoušci Michaela Jacksona v sobotu odpoledne prošli ulicemi centra Prahy, aby si připomněli zpěvákovy nedožité 52. narozeniny. Během pochodu si na devíti místech zatancovali na choreografii slavného videoklipu k Jacksonově písni Thriller. Podle odhadu organizátorů se akce nazvané Forever & Thriller Walkin' Prague 2010 i přes chladné počasí zúčastnilo kolem tří set zpěvákových obdivovatelů.

Sraz účastníků pochodu byl na Palackého náměstí. Odtud se po 14:30 vydali na cestu směrem k Václavskému náměstí, kde byla následující zastávka. Další taneční vystoupení mohli Pražané vidět mimo jiné v ulici na Příkopech, na náměstí Republiky a Palachově náměstí. Poslední zastavení s taneční vsuvkou bylo na Hradčanském náměstí.

Dívky převažovaly

Mezi fanoušky převažovaly dívky ve věku okolo patnácti let, ale přišli i starší Jacksonovi obdivovatelé. Většina z nich měla pomalované tváře a na sobě masky, aby tak připomínali postavy zombie, které se objevují ve videoklipu písně Thriller. Někteří účastníci happeningu se po vzoru svého idolu ozdobili černými klobouky nebo slunečními brýlemi.

„Michael je úžasný umělec, který mi stále dává inspiraci. Hrál nádhernou hudbu a měl skvělé videoklipy,“ řekla ČTK jedna z mladých fanynek, která do Prahy přicestovala z Olomouce. „Michael Jackson je moje životní inspirace. Vyrůstala jsem na něm od dětství. I když je mrtvý, pro mě bude žít navždy,“ svěřila se dívka z Břeclavi. „Taneční kroky jsem se spolu s kamarády, které jsem si našla na Facebooku, učila na trénincích půl roku,“ dodala.

Na nedožité narozeniny Michaela Jacksona si zavzpomínají jeho příznivci tuto neděli i na koncertě v pražském Divadle Hybernia. Vystoupí na něm například finalista soutěže Česko Slovenská SuperStar Jan Bendig a několik imitátorů.