„Živé koncertní DVD zachytí písničky a humorné monology Ivana Mládka, Lenky Plačkové, Libuny Roubychové či gagy Lenky "Kalamity Jane" Šindelářové. To je položka, která zatím chybí v diskografii Banjo Bandu a po které Mládkovi fanoušci už nějakou dobu volají," uvedl Němeček.

Pro kapelu bude koncert ve „velké" Lucerně návratem do éry 70. let. Tehdy v legendárním sále odehrála několik samostatných vystoupení. Pak se Banjo Band začal podobným velkým akcím vyhýbat, podle Mládka si nechtěl „vyplácávat" publikum.

Vystoupení po letech

„Po letech jsme si společně zase zahráli na jednom privátním představení. Před Lucernou jsme si tak prověřili, že se ještě všichni udržíme dvě hodiny na nohou. Máme hodně písní v repertoáru, jsme schopni zahrát takřka všechny naše písničky, které publikum od nás zná. Ale sólové věci Gézy Gerendáše a Petra Kaňkovského jsme přece jenom museli trochu oprášit. Udělali jsme si dokonce kvůli tomu zkoušku. Myslím, že tak po třiceti letech," podotkl Mládek.

Záznam koncertu bude mít na starosti režisér Radan Dolejš. „Je pro mne velkou ctí mít možnost zachytit atmosféru koncertu Mládka, navíc v pražské Lucerně. Vždyť pantonské singly Banjo Bandu Ivana Mládka byly první desky, které jsem si ve svých jedenácti letech koupil," sdělil režisér, který se v minulosti podílel také na Mládkově Čundrcountry show.

Držitel diamantové desky

Mládek vystupuje od roku 1966 s různými soubory z oblasti jazzu a country music. Působil ve skupinách Storyville Jazz, K.T.O., White Stars a Mustangové, od počátku 70. let pak s vlastní kapelou Banjo Band. Je autorem více než 400 písní, píše humoristické povídky, recesistické pohádky a scénáře, kreslí humorné obrazy a vtipy. Televizním divákům je znám jako moderátor a spoluautor pořadů Čundrcountry show a Country estráda. TV Barrandov vysílala jeho sitcomy Cyránův ostrov a Noha 22.

Na začátku února u příležitosti jeho sedmdesátin vyšla kompilace jeho hitů s názvem Jožin z bažin a dalších 80 písní. Mládek také převzal diamantovou desku za 1,507.200 prodaných hudebních nosičů, které vydával od roku 1971 pod značkami Panton a Supraphon.