Zájemci se mohou těšit na koncert mladého františkána bratra Alessandra, který je nazýván „novým tenorem Itálie", nebo na britského hudebníka Martina Smithe, který patří ke světové špičce moderní křesťanské tvorby. Kromě nich vystoupí v Praze i německý gospelový sbor Good News Singers, Jiří Stivín a Pavel Helan. Festival Dny víry pak zakončí svým koncertem na Staroměstském náměstí Hradišťan vedený Jiřím Pavlicou.

„V Praze jsem poprvé a těším se, že zde vystoupím v rámci Dnů víry. Jsem rád, že mohu svým hlasem pomáhat lidem, aby poznávali Boha," řekl bratr Alessandro, který vystoupí v kostele Panny Marie Sněžné na Jungmannově náměstí v pátek 5. června od 19.15 hodin.

Ve stejný den od 18 hodin se v pražské Lucerně představí britský pop-rockový zpěvák Martin Smith. Na pražské Lhotce vystoupí také německý gospelový sbor Good News Singers. Koncert v kostele sv. Bartoloměje v centru Prahy nabídne též jazzový hudebník Jiří Stivín.

Večer světla

Finále Dnů víry pak obstará závěrečný Večer světla, který se uskuteční na Staroměstském náměstí. Vystoupí na něm Hradišťan spolu s Pavlem Helanem a tenoristou bratrem Alessandrem. Na závěr koncertu vystoupí na pódiu Tomáš Halík, který publikum pozve k průvodu se světly centrem Prahy a k duchovnímu zakončení Dnů víry v kostele Nejsvětějšího Salvátora.

Kromě koncertu Martina Smithe je vstup na všechny koncerty zdarma. „Během celých Dnů víry chceme veřejnost pozvat na zajímavé kulturní akce a zároveň tak otevřít možný dialog o křesťanství, které vnímáme jako důležitou součást naší společnosti. Nechceme se věnovat ani politice, ani majetku, ale rádi bychom ukázali pestrost a podstatu křesťanské víry v dnešní době pro moderního člověka," vysvětlil koordinátor organizačního týmu projektu Dny víry P. Michal Němeček.

Podle něj se akcí v rámci Dnů víry zúčastnily již tisíce Pražanů. Velký zájem byl o přednášku Tomáše Halíka, nebo panelovou diskuzi vedenou Danielou Drtinovou. Stovky lidí navštívily také umělecký workshop italského sochaře Guida Dettoniho v kostele Panny Marie Sněžné na Jungmannově náměstí.

Více informací o Dnech víry, včetně kompletní programové nabídky, naleznete ZDE.

Čtěte také: Zpívající sestry v akci vyjádřily své pocity a vztah k Bohu